Gazete Vatan Logo
Futbol Rekortmen Bolt'un büyük sırrı!

Rekortmen Bolt'un büyük sırrı!

Bolt’un sırrı patates!

100 metrede kırdığı dünya rekoru ile Pekin’i alt üst eden Usain Bolt’un babası, “Bizim oralarda yetişen tatlı patatesi yiyerek büyüdü. Bu başarısının altında patates var” dedi


Dünya’nın en hızlı adamı Usain Bolt’un sırrını babası açıkladı: ‘Tatlı patates!’
Pekin’de oğlunun rekor kıracağından zaten emin olduğunu söyleyen Wellesley Bolt, “Usain, bizim oralarda yetişen tatlı patetesi çok sever. Onu yiyerek büyüdü. Bu başarının arkasında kesinlikle tatlı patates var” dedi.
Bolt’un 1.96 boy ve 86 kiloyla atletten çok bir basketbolcuya benzeyen vücudu, babasının dediği gibi ‘tatlı patates’le doyar mı bilinmez ama o, stattaki 91 bin kişi ve televizyon başındaki yüz milyonların gözünü fazlasıyla doyurdu.
Geçen yıla kadar 10 saniyenin altına inemediği, 10 hafta önce sadece beşinci resmi yarışında 9.72 ile dünya rekoru kırdığı 100 metrede, bu kez 9.69 ile lakabına yakışır şekilde ‘şimşek’ gibi çakan Bolt ise aslında hedefinin rekor kırmak olmadığını açıkladı:
“Ben yarışa rekor kırmak için değil sadece olimpiyat şampiyonu olmak için çıktım. Rekor kırdığımı da zafer turumu tamamlayıncaya kadar bilmiyordum. Rekoru zaten daha önce de kırdım ve bundan sonra kırmaya devam edeceğim. Finiş öncesi yaptıklarımı da planlamamıştım. Sadece sevincimi gösterdim”.

‘9.60 koşardı’

Atletizm çevreleri, yarışın bitimden itibaren Bolt’un ellerini yana açıp kutlamaya erken başlamasaydı, derecesinin kaç çıkacağını konuşuyor. İkinci olan Richard Thompson, ‘Ben tüm gücümü verirken, o artık yavaşlamıştı bile. Bolt gerçek bir fenomen ve böyle koştuğu sürece kimse onu geçemez” derken, vatandaşı eski rekortmen Asafa Powell da Bolt’un üstünlüğünü kabul etti. Powell, “O tüm zamanların en iyisi ve daha iyisini yapabilir” diye konuştu.
Birçok sprinter ve uzman, Jamaikalı süper atletin eğer disiplini elden bırakmasaydı, bu yarışı 9.60 civarında koşmuş olabileceğini düşünüyor.

Jamaika’da resmi tatil
Jamaika’da Bolt’un yarışı sırasında adeta hayat durdu. Ada’nın çeşitli kentlerine kurulan dev ekranların başına toplanan halk, Bolt’un Jamaika adına 100 metrede kazandığı ilk altın madalya ve inanılması zor dünya rekoruyla çılgına döndü. Jamaika Başbakanı Bruce Golding, Bolt’u telefonla arayarak tebrik etti ve “Jamaika’ya her zaman gurur duyacağı büyük bir gün yaşattın” dedi. Golding, olimpiyat dönüşünde Bolt ve diğer sporcuları karşılamak için Jamaika’da tatil ilan edilmesini planladıklarını da söyledi.

Reggae hazırdı

Bolt’un zaferi sonrası statta çalmaya başlayan müzik de ilgi çekiciydi. Jamaika’dan doğan reggae müziğin popüler bir örneğini hazır tutan organizasyon yetkilileri, Bolt’un rekoru sonrası stat içinde bu parçayı çalmaya başladı. O sırada zafer turu atan Bolt da stattaki Jamaikalılarla birlikte mutluluğunu dans ederek gösterdi. Dünya’yı 100 metrede hayretler içinde bırakan Usain Bolt, bugün Pekin’de yeniden sahne alacak. Jamaikalı yıldız bu kez, ülke rekorunu elinde bulundurduğu ve kariyerinde birçok uluslararası başarı kazandığı 200 metrenin seçmelerinde piste çıkacak. -milliyet-

Haberin Devamı