Gazete Vatan Logo
Galatasaray Yabancıda orta yol çalıştayla bulunacak

Yabancıda orta yol çalıştayla bulunacak

Kulüpler Birliği Vakfı ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Kulüper Birliği toplantısı sonrası açıklamalar yaptı.

Yabancıda orta yol çalıştayla bulunacak

“Yabancı sayısıyla ilgili 2019’a kadar süremiz var. Türk futbolu için en uygun çözümü bulmak için de futbolun bütün paydaşlarıyla tartışarak bu konuyu Türkiye’nin gündeminden düşürmek üzere bir çalıştay yapmayı düşünüyoruz.”

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın yabancı kuralının 2019’dan sonra masaya yatırılması gerektiğini söyleyip tartışmalara son noktayı koymasının ardından Kulüpler Birliği’nin dünkü aylık olağan toplantısında konuyla ilgili önemli bir karar alındı. G.Saray ve Kulüpler Birliği Başkanı Dursun Özbek dünkü toplantının ardından yabancı sayısıyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı:

ARİTMETİK SINIR

“SON günlerde bu konu hakkında bir tartışma var. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuya 2019 yılı sonuna kadar mevcut uygulamanın devam etmesi yönünde bir görüş getirdi. Bunun sadece bir aritmetik sınırlama olarak alınmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun sebep ve sonuçları önünde bazı çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

‘NEDEN UYGUN DEĞİL?’

NEDEN; dün çok uygun olan yabancı bugün uygun değil konusuna eğildik. Detaylı bir şekilde bunun araştırmasını yapıyoruz. Yabancı sayısıyla ilgili 2019’a kadar siz var. Hazırlık çalışmalarını bu zaman içinde sürdüreceğiz.
TÜRK futbolu için en uygun çözümü bulmak için de futbolun bütün paydaşlarıyla tartışarak bu konuyu Türkiye’nin gündeminden düşürmek üzere bir çalıştay yapmayı düşünüyoruz. Bütün futbol ailesinin paydaşlarının katıldığı bir çalıştayda daha geniş çerçevede, daha sesli tartışmak ve çözüm bulmak yolunda karar aldık.”
‘ENVANTER ÇIKARILACAK’
“YABANCI futbolcu envanterimizi çıkarıp neredeyiz diye çalışmalarımızı yapıyoruz. Söz konusu çalıştayda da hangi uygulama Türk futbolu için fayda getirecektir onu tartışacağız. Devre arasına gelen bir tarihte bunu yapmak doğru olacaktır. 2019’a kadar bu işin çözülmesi gerektiği yönünde Sayın Cumhurbaşkanı görüş bildirmiştir. Türk futbolunu menfaatlerine olacak fikirleri geliştirmek durumundayız.”
‘Altyapılar yetersiz’
“TOPLANTIDA değindiğimiz en önemli konulardan biri de Türkiye’de şu anda futbol altyapısının yeterli olmadığıydı... Altyapının Türk futboluna fayda üretecek şekilde olabilmesi için neler yapılması gerektiği bünyemizdeki bir komisyon çerçevesinde inceleniyor. Hem kamuoyu hem de Türk futbolunun paydaşları bütün bu konulardan bilgi sahibi olacak.”
‘Yeni sezonda ‘VAR’ olacak’
“Video Hakem Sistemi konusunda çalışmalar devam ediyor. Sezon sonunda hazırlıkların bitmiş olacağı görüşü hakim. Önümüzdeki sezon lig maçlarının Video Hakem Sistemi ile oynanacağı bize söylenmiştir.”

Haberin Devamı