Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Rıdvan Dilmen: 'Artık bu hareketleri...'

Rıdvan Dilmen: 'Artık bu hareketleri...'

Rıdvan Dilmen, Süper Lig'in 23. haftasında oynanan Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçını değerlendirdi. İşte Rıdvan Dilmen'in maç açıklamaları:

Rıdvan Dilmen: 'Artık bu hareketleri...'

Maçta pozisyonun az olması doğal. Geçen hafta da 1-0 kazandı. Ligin sonu geldikçe kazanmak önemli. Futbolda sezon sonuna geldikçe işler daha da zorlaşır.

Şenol hoca maç toplantısını Ümraniye’de yapmıştır. 5-6 dakika sürmüştür. Kadroyu yazmıştır, küçük detayları anlatmıştır. Bu kadardır. Bir tarafta ise Hikmet Karaman, bir hafta boyunca oyuncularının ellerinden tutup “Sen şurada duracaksın, sen burada olacaksın” demiştir. Maç toplantısı ise onun 40 dakikadan aşağı sürmemiştir. “Arkadaşlar ne yapın edin 70 dakika 0-0 gidin” demiştir. 1-0 gitmeyi de kendi içinden söylemiştir.
70. dakikaya kadar Beşiktaş kalecisini görmedim. O dakikadan sonra biraz takımı çıkarınca Hikmet hoca, pozisyon geldi. Hikmet Karaman sözde 0-0, duyguda 1-0’a razı götürdü 70’e kadar, sonra giderim dedi. Dediğini de yaptı. Rakip tanım, ağır sıklet boksörü, ben hafif sıkletim diye gördü.
Doğruydu bu. Yorayım, yorayım bir tane ben de vururum dedi. Stratejisiyle hedefine ulaştı. Sadece gol atamadı. Çok hücum eden güçlü bir takıma karşı pozisyon vermediler. Antrenörün istediği buydu. Hikmet Karaman’ı bu yüzden eleştiremem. Puan alırsam, böyle alırım dedi. Öyle de oynadı.
Keyifsiz maç olsun, sert olsun, rakibi döndürmeyin” dedi. Hocaları ilgilendirmez seyirci, ekran başındakiler, tribüne gelenler. Hakemi de çok beğendim. Çok iyi bir hakem geliyor. Ancak, Çaykur Rizespor ligin mesafesi kısaldı. Çok ciddi düşme adayı bir takım haline geldi ekibi.
Hocanın planının dışında, Beşiktaş’ta onların 70 sonrası gelip, darbe vurmasına izin vermedi. Engelledi onlar da rakibi. Alttaki bütün takımların hocası “Küme düşmeyeceğiz” diyor. Biz mi düşeceğiz peki? Birileri düşecek. Gaziantepspor da yenildi. Onları da hakem felakete götürdü. İlk yedikleri gol ofsayt, penaltı tartışılır.
Quaresma tavır yapıyor. Quaresma, Metin-Ali-Feyyaz'dan sonra en çok sevilen, sahiplenen isimlerden biri. Messi'yi bir kere oyundan izinsiz çıkardılar. Başa bela oldu. Yıldız isimler sahada kalmayı ister. Ama bazı davranışları hoş değil Ricardo Quaresma’nın. Artık bu tavırları, hareketleri yapmamalı. Bazen çok abartıyor. Alex’in yaptıklarına verdiklerine bakalım, bir de onunkilere. Koşmuyor diye gitti Alex.
Şenol hoca Olympiakos maçı için Cenk ile Aboubakar arasında kararsız kalıyordur. Aboubakar'ı biraz küskün gördüm. Kayseri maçına Şenol Güneş onunla başlar.
Dilmen, Galatasaray’ın Alman golcüsü Lukas Podolski ile ilgili bir iddia ortaya attı.
Dilmen, sezon sonunda Japon ekibi Vissel Kobe’ye gideceği açıklanan Podolski hakkında, ”Bence Podolski gitti. Taraftarın gazını almak için sezon sonu dediler” yorumunda bulundu.
Görüşlerini paylaşan Dilmen, Podolski’nin 1-2 hafta içinde gidebileceğini dile getirdi. Galatasaray Kulübü ise, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı bildirimde, Podolski’nin sezon sonu gideceğini açıklamıştı.

Haberin Devamı