Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Rıdvan Dilmen: Başarı böyle gelmez

Rıdvan Dilmen: Başarı böyle gelmez

Usta yorumcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe - Atiker Konyaspor maçını yorumladı. Dilmen, Dick Advocaat'ın geleceğinin oyuncular tarafından da bilindiğini ve bu şekilde başarının gelmeyeceğini belirtti.

Rıdvan Dilmen: Başarı böyle gelmez

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe - Konyaspor maçının ardından çarpıcı ifadeler kullandı. Fenerbahçe'nin sezonu kapattığını söyleyen Dilmen, futbolcuların sezon bitimini beklediğini söyledi.

Rıdvan Dilmen'in maç sonu değerlendirmeleri:

"Fenerbahçe için en olumsuz durum Fernandao'nun sezonu kapatmış olması. Allah sağlık versin kolay değil... Atiker Konyaspor'un konsantrasyonu yüksekti. Fenerbahçe'den daha iyi oynadılar. Maça başlayış şekilleri hoşuma gitti."

'Izdırap çekiyorlar'

Fenerbahçe'de oyuncular 4 Haziran nasıl gelecek diye bekliyor. Izdırap çekiyorlar şu anda. Fenerbahçe'nin galibiyet yüzdesi %50'nin altında. Kendi evinde 16 puan kaybeden bir takım. En vahimi ligin bitimine 13 - 14 hafta kalmış olmasına rağmen oyuncu grubu bu teknik direktör ile çalışmayacağını biliyor. Oyuncularda havlu atmış durumdalar.

'Kaybedebilir ancak...'

Fenerbahçe maç kaybedebilir ama bu kadar kötü oynayamaz. Acaba bu oyuncular nAnadolu takımlarının büyük oyuncuları mı diye sorduruyor? Fenerbahçe yine de bu puanla kalmamalı. 7-8 puan daha fazla almalıydı. Teknik direktörün gideceğini herkes biliyor. Bu şekilde başarı gelmez. Çok büyük bir düzensizlik var. Kulüp tamamen basketbol kulübü olmuş durumda.

Haberin Devamı

'Tepkileri normal karşılamalı'

Aziz Bey'in de işi kolay değil ancak tepkileri normal karşılamalı. Yıldırım yarın gitse çoğu taraftar üzülmez ama F.Bahçe adına önemli bir başkandır. Bundan 30-40 yıl sonra iyi anılacaktır. Fenerbahçe'nin frikiklerini bile hayatları boyunca frikik atmayan oyuncular atıyor. Fenerbahçe'nin futbol takımı sürekli geriye gidiyor. Fenerbahçe tüm maçlarını kazansa bile geçen seneki puanını yakalayamıyor."

Dilmen'in ilk yarı değerlendirmeleri

Rıdvan Dilmen, ilk 45 dakika ile ilgili yorumunda da çarpıcı ifadeler kullandı. "İlk yarıda Fernandao'nun pozisyonu moral bozdu" diyen Dilmen, şöyle devam etti: "Konya takımı önde baskılı başladı. Aykut Kocaman böyle bir strateji belirlemiş. Attıkları ilk gol hazırlanış olarak çok güzel. İkinci gol de şok şık. Fenerbahçe'nin golünde kaleci hatası vardı."

Haberin Devamı

"Fenerbahçe çok kötü oynuyor. Atiker Konyaspor konsantrasyonu yüksek hücum oynamaya çalışıyor. Advocaat, Roman Neustadter'i kenara almalı. Mehmet Topal'ı stopere çekip, Sow'u oyuna almalı. Bu kadro ile oyun dönmez."

'Josef, Neustadter, Ozan'

"Fenerbahçe'nin pozisyonu yok. Skrtel kendi sahasından aldı götürdü ve kaleci hatasıyla gol oldu. Fenerbahçe'de hiçbir şey yapmayangiller 3 tane! Josef, Neustadter ve Ozan..."