Gazete Vatan Logo
Galatasaray Riekerink: Altınordu, Ajax kadar iyi!

Riekerink: Altınordu, Ajax kadar iyi!

Altınordu’nun düzenlediği U12 İzmir Cup’ı takip eden Jan Olde Riekerink, İzmir kulübüne övgüler yağdırdı.

Riekerink: Altınordu, Ajax kadar iyi!

Altınordu’nun, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda düzenlediği 4. Uluslararası U12 İzmir Cup’ta heyecan devam ediyor...

Çeyrek final, yarı final ve final karşılaşmaları bugün oynanacak. İzmir kulübünün davetlisi olarak organizasyonu takip eden Jan Olde Riekerink, FANATİK’e özel açıklamalarda bulundu. Dünyanın en önemli altyapılardından birine sahip olan Ajax’ta daha önce akademinin başında olan Riekerink, Altınordu’ya övgüler yağdırdı. Hollandalı çalıştırıcı, “Ajax, önemli bir organizasyon yapısına sahip. Burası da orası kadar güzel bir yer. Bizzat gezdim ve gerçekten fantastik tesisler yapmışlar. Turnuvayı zaten takip ediyorum. Heyecan verici maçlar oynanıyor. Altınordu’nun uyguladığı bu proje, Türk futbolu için kesinlikle çok değerli” ifadelerini kullandı.

‘Planlama çok önemli’

Altyapının önemine dikkat çeken Riekerink, “Sabırlı ve doğru planlama ile hedefe ulaşmak mümkün. Oyuncu yeteneği elbette önemli, fakat esas kritik nokta çok çalışmak. Benim gördüğüm buradaki U12 takımlarının hepsi gelişime çok açık. Doğru eğitim ile kesinlikle yeni yıldızlar ortaya çıkar” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Galatasaray ile her şeyi çözdük’

Sarı-Kırmızılı kulüpten ayrılma süreciyle ilgili konuşmak istemeyen Jan Olde Riekerink, “Bunlar artık geride kaldı. Mevcut durumlarıyla alakalı yorum yapmak doğru olmaz” dedi. Yönetimle sorun yaşamadığını belirten Hollandalı çalıştırıcı, “Kulüple iyi bir ilişkim var. Aramızdaki her şeyi çözdük” yorumunu yaptı ve bir anlamda tazminat sıkıntısının giderildiğine dikkat çekti.

‘Gelecek planım belli değil’

Altınordu’dan teklif aldığı iddia edilen ve akademide eğitmen olarak çalışacağı kulislerde konuşulan Jan Olde Riekerink, “Gelecek için herhangi bir somut planım yok. Bir süre ailem ile vakit geçireceğim. Buraya sadece Altınordu’nun davetlisi olarak geldim” dedi.

(Fanatik)