Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Rio'nun öteki yüzü!

Rio'nun öteki yüzü!

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Rusya Milli Takımı'na destek olmak için Brezilya'ya giden eski yüzücü Evgeny Korotyshkin, iki çocuk tarafından silahlı soyguna uğradı.

Rio'nun öteki yüzü!

Brezilya’da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda, turnuva dışında yaşanan şiddet olayları devam ediyor. Basın mensuplarına yapılan silahlı saldırılardan sonra bu kez de Rus eski bir sporcu olan Evgeny Korotyshkin silahlı soyguna uğradı.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda yarışan Rusya Milli Takımı’nı desteklemek için Brezilya’ya gelen Moskova Yüzme Federasyonu Başkanı Evgeny Korotyshkin, Ipanema Sahili’nde iki silahlı çocuk tarafından soyguna uğradı. Otomatik silahlarla Rus yüzücünün önünü kesen çocuklar, Korotyshkin’den para istedi. Yüzleri maskeli ve en fazla 12-13 yaşlarında olan çocukların otomatik silahlarla fotoğrafını çeken Korotyshkin, daha sonra bu fotoğrafı Instagram hesabından paylaştı.

Evgeny Korotyshkin, cebindeki tüm parayı vererek çocukları fotoğraf çekmeye ikna etti. Fotoğrafta, bir çocuğun elinde dürbünlü, uzun menzilli bir silah bulunurken, diğer çocuğun cebinde otomatik bir tabanca olduğu dikkat çekti. Çocukların elinde sanki oyuncak gibi duran gerçek silahlar, fotoğrafı görenlerin hem kanını dondurdu hem de çocukların silahlandırılması nedeniyle kınandı.

Haberin Devamı

(Amk)