Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Rıza Çalımbay'dan transfer açıklaması

Rıza Çalımbay'dan transfer açıklaması

Transfer çalışmalarını ve gündemdeki olayları değerlendiren Rıza Çalımbay, “Devre arasında 1-2 transfer yapmak istiyoruz. Listemizdeki oyuncuların en iyisini almak için başkanımız ve yönetim kurulumuz uğraşıyor” dedi.

Rıza Çalımbay'dan transfer açıklaması

Bordo-Mavililer’in teknik direktörü Rıza Çalımbay, bir televizyon kanalına verdiği röportajda devre arasında 1-2 transfer yapmak istediklerini söyledi. Ocak ayında transfer yapmanın zor olduğunu belirten 54 yaşındaki teknik adam, “Şimdi iyi bir oyuncu almak istesek maliyeti çok yüksek olacak. Listemizdeki oyuncuların en iyisini almak için başkanımız ve yönetim kurulumuz uğraşıyor. Kulübü zor duruma sokmak istemiyorum” dedi.

‘Sezon başında biz olsaydık...’

Trabzonspor’u büyük bir kriz içindeyken aldıklarını söyleyen Çalımbay, “Ersun hocaya bir şey söylemek istemiyorum ama sezon başında biz olsaydık durum daha farklı olurdu. Tabii ki Ersun hoca da güzel işler yapmış, güzel oyuncular kazandırmış ancak kullandığım kadroyu benim kurmamam büyük bir dezavantaj.

‘Avrupa’ya gitmelerini isterim’

Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür’ün de transfer durumları hakkında konuşan başarılı çalıştırıcı, “İkisine de çok iyi bir teklif gelirse Avrupa’ya gitmelerini isterim. Bu durum Trabzonspor altyapısı adına, Türk futbolu adına muhteşem bir şey olur. Onlar futbolu çok seviyorlar. Biz de onlara elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘Burak özel çalışıyor’

Burak Yılmaz’ın çalışma azminden duyduğu memnuniyeti dile getiren deneyimli hoca, “Burak’ın kendi antrenörü var. Tesisten çıkarken baktım biri çalışıyor. Sakat bir oyuncu sandım. Bunu düşünmesi, kendine yabancı bir hoca tutması takdir edilesi şeyler. Şu anda çok iyi durumda ve iyi bir profesyonel” diye konuştu.

‘Sosa bu değil’

Juraj Kucka ve Jose Sosa’nın durumlarını da değerlendiren Çalımbay, “Kucka çok beğendiğim bir oyuncu. İkinci yarıda daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum. Gerçekten üst düzey bir futbolcu. Ancak Sosa bu değil. Kendi kapasitesine gelirse sorun yok ama gelmezse benim için büyük bir sorun” açıklamalarında bulundu.