Gazete Vatan Logo
Kasımpaşa Spor Rıza Çalımbay: Eren Derdiyok'a izin verdik

Rıza Çalımbay: Eren Derdiyok'a izin verdik

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'dan bomba açıklamalar...

Rıza Çalımbay: Eren Derdiyok'a izin verdik

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay hayli dertli. Neden mi? Çünkü Kasımpaşa'ya gelirken şampiyonluk hedefi vardı. İlk sezonunda Avrupa'yı kılpayı kaçırdı. Bu sezon ise hedef, takıma yıldız yağdırmak, zirveye oynamaktı. Ancak Lacivert- Beyazlılar'ın 16 puanına mal olan hakem hataları başkan Turgay Ciner'i çıldırttı, küçülme kararı alındı.

İstanbul ekibinin transfer bütçesi şu an bir 2. Lig kulübünden bile düşük. Scarione, Delvalle ve Omeruo gibi kaliteli isimlerin ayrıldığı Kasımpaşa yalnızca Turgut Doğan Şahin ve Batuhan Altıntaş'ı alabildi.

'Fikret Orman aradı'

"Eren Derdiyok gidebilir. Kulübün satma gibi bir kararı yok. Ama Eren 'Ben gidiyorum' derse gidebilir. Mesela Beşiktaş'la kendisi görüştü. Başkanımız Turgay Ciner ona, 'Gidebilirsin' dedi. Ama Eren kendisi parada anlaşamadı. Eren'e 'illa git' diyen yok. Mukavelesi var kalabilir. Ancak iyi teklif gelirse de tutmayız. Onun transferinden gelecek parayı verirseler biz kullabiliriz. Fikret Orman benden bilgi aldı, onun hakkında. 'İyi oyuncu, alın' dedim. Sonuçta kalitesi belli. Beşiktaş'ın forvetinde çok iyi iş yapardı. Ancak kendi aralarında anlaşamadılar. Dediğim gibi kalması tabii ki bizim için iyi olur. Fakat gitmek isterse de şartlar kulübümüze uyduğu sürece engel olmayız."

Haberin Devamı

'Eder bitmişti'

"Turgay Ciner haklı olarak, 'Ben yatırım yaparsam, yine aynı şeyi yapacak bu hakemler' dedi, küçülmeye gitti. Bu, yönetimin kararı, sözleşmemiz varsa uymak zorundayız. Artık B değil, C planı yapıyoruz. 100'e yakın maç seyrettik sezon içinde. Çok kaliteli oyunculardan oluşan bir listemiz vardı. Bunlara Portekiz'e Avrupa Kupası'nı kazandıran Eder de dahil. En az onun kadar kaliteli başka isimler de var. Hepsi geliyordu ama olmadı bu karar sonrası. Gençlere baktık, U21'e baktık istediğimizi bulamadık. Turgut Doğan Şahin'i ve Batuhan'ı aldık. 2. Lig için bile komik olabilecek rakamlara yaptık bu transferleri. Forvet arkası, sol kanat, stoper alırsak yine yeter. Mevkileri doldurmak gerek. Bizim için şok oldu bu hedef. Mukavelemiz varken 'Hadi ben gidiyorum' demek de olmaz. Bize çok geç söylendi bu durum. Yardımcılarımızla bütün sene planlama yapmıştık."

Haberin Devamı

'Donk'u geri alırım'

"Donk'un gelme durumu var mı bilmiyorum. Oyuncu seçecek şansımız yok şu anda. Galatasaray eğer Donk'u gönderirse ben alır, oynatırım. Sonuçta bizde sergilediği performansla gitti oraya. Nakoulma, Welliton, Sadiku, Khalili hepsini istedik. Hiçbirini alamadık paramız olmadığı için. Aatif'la da görüştük. Konuştuk onunla, gelmek istiyordu. Sonra biz alamayınca Fenerbahçe'ye gitti. Bence Fenerbahçe'nin en iyi transferi bu sezon. Kendisine bu kadar güvenen bir oyuncu görmedim. Takım ne kadar kötü olursa olsun o hep iyi. Bir de çok yönlü. Yani nereye koyarsan oynar, sağ, sol, forvet arkası. Transferleri yapabilseydik ilk 5'in içinde kesin olurduk."

'Gomez'in yeri dolmalı'

"Beşiktaş gidenlerin yerine takviye yaparsa sorun olmaz. Ama Gomez'in yerine çok iyi bir forvet almaları lazım. Beşiktaş'ın oturmuş bir kadrosu var. Takviyeler doğru yapılmalı. Bu sene lig farklı. Trabzon ve Galatasaray da yarışa katılacaktır. Sadece Fener-Beşiktaş arasında geçmez. Ayrıca Konya ve Başakşehir'in de istikrarı sürer"

Haberin Devamı

'Topal, stoper oynamamalıydı'

"A Milli Takım iyi bir havayla gitmedi Fransa'ya. İkincisi oraya giderken maçlarımız kötüydü. İzlanda ile Çekler garantilememiş olsaydı bizim o maçlarımız da çok zor geçerdi, yani gidemezdik. Bizim oradan ders çıkarmamız gerekiyordu, çıkarmadık. Karadağ, Avusturya ile oynadık. Zayıf takımlar bunlar. Bizim rakibimiz değil. Herkes çok zor diyordu ama bana göre en zayıf gruplardan birindeydik biz EURO 2016'da. Çekler'i zaten tanıyoruz. Hırvatlar iki oyuncuya bağlı. İspanya artık çözüldü, aşağıya doğru gidiyor. Bizim takım oynardı. Prim olayı sahanın önüne geçti. Havamızı kaybedince her şey birbirine girdi. Arda ıslıklandı yaa... Var mı böyle bir şey. Bu milli takımın ona ihtiyacı var. Şimdi Dünya Kupası Elemeleri geliyor. EURO 2016'dan gereken dersleri çıkarıp yeniden yola devam etmek lazım. Taktiksel olarak da benim görüşüm, Mehmet Topal stoperde oynamamalıydı"

Haberin Devamı

'PTT 1. Lig'e yazık değil mi!'

"Geçen sezon bizim için iyi geçti. Buraya gelirken hedef ilk yıl takımı tutmak, ikinci sene ise şampiyonluğa oynamaktı. Kadroyu oturttuk. Geçen sene yönetim için önemli değildi. Ancak biz Avrupa'yı kaçırdık. Hakem hataları bizi çok yaraladı. 2 puanla gidemedik, hakemlerden kayıplarımız en az 15-16 puan. Kasımpaşa kümeye giderse sorumlusu hakemlerdir. Geçen sene Avrupa'yı hak eden takımların başında bizdik. 18 hakemi PTT'ye gönderdiler kötü diye. Bu adamlar orada da maç yönetecek. O takımlara yazık değil mi! Şu andaki listede de Süper Lig'i hak etmeyen arkadaşlar var. Dünya çapında da olanlar var. Deniz Ateş Bitnel'e geleceğin yıldızı olarak bakılıyordu. Bir maçta bitirdiler adamı. Bizim çıkışımız engellenmeseydi, Başakşehir ve Konya'nın önünde bitiebilirdik ligi. Artık her maça korkarak çıkıyorduk."

Kasımpaşa'da bu şartlarda göreve devam etmeniz konusunda Cumhurbaşkanı'nın ricası olduğu konuşuluyor doğru mu?

"Cumhurbaşkanımız bazen arıyor Hasan Hilmi Öksüz'ü, takım hakkında bilgi alıyor. Kesinlikle bir şeye karışmıyor. Öyle bir konuşması olmadı benimle. Adamın bin tane işi var, bizimle mi uğraşacak. Ama bir gerçek var futbolu çok seviyor. Küçülme kararı başkanın. Benim şanssızlığım oldu bu ne yapalım! Açık söylemek gerekirse Kasımpaşa'ya yakışmıyor bu durum."

(Fanatik)