Gazete Vatan Logo
Antalyaspor Rıza Hoca'dan Öksüz'e dava

Rıza Hoca'dan Öksüz'e dava

ANTALYASPOR teknik direktörü Rıza Çalımbay, "Kasımpaşa Kulübü Başkanı vekili Hasan Hilmi Öksüz'e benim için yaptığı açıklama yüzünden dava açacağım. Futbol Federasyonu'nun da hemen disiplin süreci başlatması gerekiyor" dedi.

Rıza Hoca'dan Öksüz'e dava

Rıza Çalımbay, Hasan Subaşı Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında takımının Beşiktaş ve Çaykur Rizespor karşılaşmasında oynadığı futboldan memnun olduğunu, bireysel hataları en aza indirmek için çaba gösterdiklerini söyledi. Sakat oyuncu fazlalığından yakınan Rıza Çalımbay, ilk devrede oynayacakları 8 final maçı bulunduğunu kaydetti. Devre arasından 5-6 futbolcu transferi düşündüğünü dile getiren Çalımbay, yarın Ziraat Türkiye Kupası 3'üncü Tur eleme maçında 1923 Aydınspor ile deplasmanda oynayacaklarını hatırlatırnken de şöyle dedi:

"Hedefimiz ligi çok iyi yerde bitirmek. Şu anda kısıtlı kadroyla gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. 1923 Aydınspor maçında U21 takviyeli ve bizde az forma şansı bulan oyuncuları oynatacağız. Bizim Kayserispor maçı ve sonrasında oynayacağımız 7 maçı düşünüyoruz. O maçlardan da en iyi şekilde ayrılmak istiyoruz."

'KASIMPAŞA BAŞKANININ AÇIKLAMASINA ÇOK ÜZÜLDÜM"

Rahmetli babası kadar çok sevdiği Kasımpaşa'nın Başkan vekili Öksüz'ün, kendisi için, "Bizde çalışırken kendisini Antalyaspor'a pazarlıyordu" açıklamasına çok üzüldüğünü de belirten Rıza Çalımbay, üst düzey seviyeye gelmiş bir kişinin böyle açıklama yapmasının çok yanlış olduğunu söyledi. Öksüz'ün kendisi hakkında söylemleri nedeniyle yasal yollara başvuracağını kaydeden Çalımbay, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Karar aldım, avukatlarımla dava açacağız. Bir yerde çalışırken başka kulüple görüşecek karakterde değiliz. Kasımpaşa'da hedefim yukarı oynamaktı. 4-5 futbolcu alacaktık. Sonra kulüp küçülmeye gideceğini, oyuncu almayacağını söyledi. Biz oradan ayrılmadık, kendileri bize geldiler, (Hocam mutsuzsun, devamlı oyuncu istiyorsunuz, o zaman ayrılalım) dendi. Biz de, (Evet mutsuzuz, oyuncu istiyoruz) dedik. (O zaman ayrılalım dendi) ve tamam dedik ayrıldık. Kendilerinden gelen teklif. Öbür gün gelip aynı arkadaş bana devam edelim dedi. Biz kesinlikle devam etmiyoruz, dedik."

'KİMSEYİ YARI YOLDA BIRAKMADIM'

Şimdiye kadar çalıştırdığı takımı yarı yolda bırakıp başka yere kesinlikle gitmediğini vurgulayan Çalımbay, Kasımpaşa'da görevdeyken Kardemir Karabükspor'dan teklif geldiğini ve bunu kabul etmediğini anlattı. Kendisinin üstünden Antalyaspor'u karalamaların yanlış olduğunu dile getiren Çalımbay, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Bana göre federasyona çok büyük görev düşüyor. Bu çok tehlikeli bir konuşma. Federasyonun en ağır yaptırımla cezalandırması istiyorum. Hasan Hilmi Öksüz'ün hakkında disiplin süreci başlatması gerekiyor. İnsana iftira iyi bir şey değil. Herkes istediği gibi konuşmamalı, insanları karalamamalı. Öyle bir şey de yapıyorsa, ispat etmesi gerekiyor."

ŞENOL GÜNEŞ'İN SÖZLERİ

Rıza Çalımbay, maçtan sonra hakemi eleştirmesinin ardından Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş'in, "Bizim Rıza bunu hep yapıyor" söylemi hakkında da şunları söyledi:

"Ben polemiğe girmek istemiyorum. Şenol hocayla hiç bir problemim yok. Beşiktaş Kulübü'ne kimse laf söylemez, söyletmem de. Bizim sadece söylemek istediğimiz hakem arkadaşlarımızın yanlış yaptığı. Ben o kuralı biliyorum. Seminere ne ben gittim ne Şenol hoca geldi ne de başka teknik direktör. O faul. Fenerbahçe maçında futbolcu böyle yaptı ve hakem kart gösterdi. Ama öbürü korktu, uygulayamadı. Bizim işimiz hakemle. Biz Beşiktaş'ın galibiyetini ona mal etmiyoruz. Şenol hocaya ben hiç bir zaman, Şenol Güneş demiyorum, Şenol hoca diyorum. O da Rıza hoca diyecek bu kadar basit. Benimle ilgili bir şey derse Rıza hoca diyecek. Artı ben her zaman hiç bir şey yapmıyorum. Bana dokunmayana ben hiç dokunmam."

Haberin Devamı