Gazete Vatan Logo
Futbol Roberto Carlos'a doping şoku!

Roberto Carlos'a doping şoku!

Alman gazeteci, Brezilyalı eski futbolcu Roberto Carlos ile ilgili şok bir iddiada bulundu.

Roberto Carlos'a doping şoku!

Almanya’nın ARD televizyonunda yayımlanan bir belgeselde, 2002 Dünya Kupası’nı kazanan Brezilya Milli Takımı’nda en az iki futbolcunun doping yaptığı öne sürüldü. Bu isimlerden biri de Roberto Carlos.

Gazeteci Hajo Seppelt’in ‘Doping hakkındaki büyük sır: Brezilya’nın kirli oyunu’ isimli belgeselinin iddiasına göre Doktor Julio Cesar Alves uzun süredir ülkedeki birçok sporcuya steroid ve EPO sağlarken, Brezilyalı ünlü atlet Eliane Pereira da bu iddiayı doğrulayarak “17 yaşından bu yana Alves bana doping içeren ürünler veriyordu” dedi.

2015’te yapılan soruşturmada savcı karşısına çıkan Dr. Alves hakkında hazırlanan iddianamede, bir dönem Fenerbahçe’de de oynayan Brezilya Milli Takımı futbolcusu Roberto Carlos’un Temmuz 2002’de Alves’i ziyaret ettiği belirtildi. Filmde, kendisine performans artırıcı talebiyle gelen muhabirin gizli kamerasına konuşan Alves, Roberto Carlos ile ilgili şunları söyledi:

"Carlos'u tedavi ettim. 15 yaşındayken bana geldi. İncecik bir çocuktu, baldırlarını geliştirdim. Roberto Carlos’un uyluklarını bugünkü haline getiren benim” Belgeselde Alves Avrupa’nın birçok ülkesinde bisikletçi ve futbolcu ile çalıştığını da dile getiriyor.

Haberin Devamı

CARLOS YALANLADI

44 yaşındaki Roberto Carlos ise iddialara sert yanıt verdi. Doping yaptığı iddiasını kesin bir dille reddeden Carlos “Belgeselde adı geçen doktoru hayatım boyunca tanımadım ve avukatlarım yasal işlemlere başladı. Bu iddiaları yargıçların ve halkın önünde kanıtlamalarını istiyorum” dedi.

Ünlü isim, Alves’in muayenesinde görüldüğü iddia edilen Temmuz 2002’de, doktorun muayenesinin olduğu Piracicaba’dan geçmediğini bile söyledi. (Karar)