Gazete Vatan Logo
Galatasaray Rodrigues hayat verdi! Aslan liderliği bırakmadı

Rodrigues hayat verdi! Aslan liderliği bırakmadı

Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray Akhisarspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etti.

Rodrigues hayat verdi! Aslan liderliği bırakmadı

Galatasaray zorlu mücadeleyi Garry Rodrigues'in golleriyle 2-1 kazanarak puanını 69'a çıkardı. Akhisar'ın tek golü ise Serdar Aziz'in kendi kalesine attığı golden geldi. Akhisarspor ise 36 puanda kaldı.

Kritik maçta Ali Palabıyık 33'te penaltı noktasını gösterdi ancak Soner Aydoğdu penaltı vuruşunu üstten auta attı. Gomis 90+2'de penaltı kaçırdı.

Galatasaray'da Feghouli ve Donk sarı kart gördü. Feghouli Malatyaspor maçında cezalı duruma düştü.

Sarı Kırmızılılar haftaya evinde Malatyaspor'u ağırlayacak Akhisar ise Kayseri deplasmanına gidecek.

Akhisar'da yedek kaleci Lukac iki sarı kartla yedek kulübesinden atıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Spor Toto Süper Lig'de Teleset Mobilya Akhisarspor-Galatasaray maçının ilk yarısını konuk ekip 2-0 üstün tamamladı.

Karşılaşmanın 3. dakikasında sol kanattan Barbosa'nın yaptığı ortada savunmanın uzaklaştırmak istediği topla ceza alanı dışında buluşan Kadir Keleş'in vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

15. dakikada Galatasaray öne geçti. Sağ kanattan Linnes'in aktardığı topla buluşan Feghouli'nin ceza alanına yaptığı ortada arka tarafta meşin yuvarlakla buluşan Rodrigues, topu filelere gönderdi: 1-0.

Haberin Devamı

18. dakikada sarı-kırmızılı ekip farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan hızlı gelişen Galatasaray atağında Rodrigues, Dany'yi geçip ceza alanına girdikten sonra yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0.

22. dakikada Seleznov'un pasıyla ceza alanı içinde sol çapraz pozisyonda topla buluşan Onur Ayık'ın şutunda Muslera meşin yuvarlağı kontrol etti.

31. dakikada gelişen Teleset Mobilya Akhisarspor atağında ceza alanı içnde Muslera ile Seleznov'un mücadelesinde Seleznov'un yerde kalmasına hakem Ali Palabıyık penaltı kararı verdi. 33. dakikada atışı kullanan Soner Aydoğdu'nun vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

45. dakikada ceza alanı içinde sol çapraz pozisyonda topla buluşan Rodrigues'in şutunda top direkten oyun alanına döndü. Daha sonra Feghouli'nin şutunda meşin yuvarlak auta çıktı.

İlk devreyi Galatasaray 2-0 önde bitirdi.

50. dakikada Teleset Mobilya Akhisarspor farkı 1'e indirdi. Barbosa'nın sol kanattan yaptığı ortada Seleznov'un vuruşunda direkten dönen top Serdar Aziz'e çarpıp filelerle buluştu: 1-2.
54. dakikada hızlı gelişen Teleset Mobilya Akhisarspor atağında ceza alanı içinde Muğdat'ın Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Muslera yerinde bir müdahale topu kontrol etti.
59. dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Denayer'in attığı şutta top savunma oyuncularından döndü. Meşin yuvarlakla buluşan Gomis'in şutunda top üstten dışarı çıktı.
90. dakikada bir pozisyondan sonra hakem Ali Palabıyık'ın sarı kart gösterdiği Teleset Mobilya Akhisarsporlu yedek kaleci Milan Lukac, daha sonra ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla cezalandırıldı.
90 1. dakikada Barbosa'nın Linnes ile girdiği pozisyonun ardından Linnes'in yerde kalmasına hakem Ali Palabıyık penaltı kararı verdi. 90 2. dakikada penaltı atışını kullanan Gomis'in vuruşunda top üstten dışarı çıktı.
Müsabakayı Galatasaray 2-1 galip tamamladı.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'de Teleset Mobilya Akhisarspor-Galatasaray maçında her iki takım teknik direktörü bir önce oynadıkları maçların ilk 11'lerinde üçer değişiklik yaptı.
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim geçen haftaki Beşiktaş derbisinden farklı olarak kart cezalısı Younes Belhanda ile sakatlığı bulunan Mariano Filho'nun yanı sıra Maicon Roque'nin yerine Selçuk İnan, Martin Linnes ve Serdar Aziz'e Teleset Mobilya Akhisarspor maçında şans verdi.
Sarı-kırmızılı ekipte ligde en son Fenerbahçe maçında ilk 11'de yer alan Linnes, 5 maç sonra ilk 11'de kendisine yer buldu. Selçuk İnan ise 3 müsabakanın ardından Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında ilk 11'de yer aldı. Beşiktaş maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Serdar Aziz de 1 maç sonra tekrar sahaya çıktı.
Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk ise golsüz berabere tamamladıkları Evkur Yeni Malatyaspor maçının ilk 11'inde 3 değişiklik yaptı. Buruk, Galatasaray maçında Aykut Çeviker, Ömer Bayram ve Olcan Adın'ın yerine Abdoulwahid Sissoko, Onur Ayık ve Soner Aydoğdu'yu sahaya sürdü.

Haberin Devamı