Gazete Vatan Logo
Şampiyonlar Ligi Roma Başkanı'nın su faturası kabarık!

Roma Başkanı'nın su faturası kabarık!

Kent meydanındaki tarihi çeşmede banyo yaparak zaferi kutlayan Roma Başkanı Pallotta’ya inceleme başlatıldı, 500 euro para cezası kesildi.

Roma Başkanı'nın su faturası kabarık!

Roma’nın Barcelona karşısındaki zaferi, sarı-kırmızılı kulübün başkanına pahalıya patladı. James Pallotta dün geceki galibiyetin ardından soluğu başkentin ünlü meydanı Piazza del Popolo’da almış, buradaki meşhur süs havuzuna girerek banyo yapmıştı.

Kabahatlar kanunu gereği…

Belediye bu hareketle ilgili inceleme başlattı. Kabahatlar kanunu gereğince hakkında işlem yapılan Amerikalı milyoner işadamına 500 Euro (2500 TL) para cezası kesilmesine karar verildi. Suya atlayan ve içerde bir takla attıktan sonra taraftarlarla birlikte kısa bir tezahürat yapıp dışarı çıkan Pallotta’ya, bu havuzda geçirdiği birkaç saniyenin maliyeti bu oldu.

‘Milyonlara kötü örnek’

Dünyanın en turistik şehirlerinden olan Roma’da tarihi eserlerin ve simge mekanların korunmasına büyük önem veriliyor, belli kuralların dışına çıkılmasına müsaade edilmiyor. Konuyla ilgili olarak yetkililer bir kınama yayınladı ve “Düşüncesizce yapılmış bir davranış ve milyonlara kötü örnek olan bir hareket” ifadeleri kullanıldı.

Raggi’yi aradı, özür diledi

Haberin Devamı

Roma Kulübü Başkanı James Pallotta da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve sergilediği davranışın doğru olmadığını kabul etti. Pallotta Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi’yi telefonla arayarak yaptığı hareketten dolayı özür diledi ve 500 bin euroluk para cezasını ödeyeceğini söyledi.

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler