Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Roma'da erkeklerde sürpriz yok! Kadınlarda ise

Roma'da erkeklerde sürpriz yok! Kadınlarda ise

Erkeklerde Wawrinka ve Nadal bir üst tura çıktı, kadınlarda ise 1 numaralı seribaşı Angelique Kerber turnuvadan elendi

Roma'da erkeklerde sürpriz yok! Kadınlarda ise

Roma Açık Tenis Turnuvası'nda erkeklerde seribaşı raketler yollarına kayıpsız devam ederken, kadınlarda 1 numaralı seribaşı Angelique Kerber turnuvaya veda etti.

Başkentte Foro Italico Spor Kompleksi'ndeki toprak kortlarda oynanan, erkeklerde 4 milyon 507 bin 375 bin avro, kadınlarda 3 milyon 76 bin 495 dolar ödüllü turnuvaya üçüncü gününde üçüncü tur maçlarıyla devam edildi.

Erkeklerde 3 numaralı seribaşı İsviçreli Stanislas Wawrinka, Fransız Benoit Paire'i 6-3, 1-6 ve 6-3'lük setlerle 2-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

4 numaralı seribaşı ve bu turnuvanın 7 kez ile en çok kazanan ismi durumundaki İspanyol Rafael Nadal ise vatandaşı Nicholas Almagro ile yaptığı mücadeleyi, oyunlarda durum 3-0 iken vatandaşının maçtan çekilmesiyle rahat şekilde geçti ve çeyrek finale çıktı.

5 numaralı seribaşı Kanadalı Milos Raonic de Alman rakibi Tommy Haas'ı 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek üst tura yükseldi.

7 numaralı seribaşı Japon raket Kei Nishikori, İspanyol David Ferrer'i 7-5 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yendi.

Haberin Devamı

Kadınların 1 numarasından da erken veda

Turnuvada erkeklerin 1 numarası ve son şampiyonu Andy Murray'in elenmesinden sonra üçüncü gününde bir sürpriz daha yaşandı ve 1 numaralı seribaşı Alman raket Angelique Kerber, Roma'ya erken veda eden raketlerden oldu. Kerber, turnuvaya elemeleri geçerek katılan Estonyalı raket Anett Kontaveit'e 6-4 ve 6-0'lık setlerle 2-0 yenilerek turnuva dışında kaldı.

2 numaralı seribaşı Çekya'dan Karolina Pliskova da ABD'li Lauren Davis'i 6-1'lik iki setle zorlanmadan geçti ve çeyrek finale çıkma başarısını gösterdi.

3 numaralı seribaşı İspanyol Garbine Muguruza, Letonya'dan Jelena Ostapenko'yu 2-6, 6-2 ve 6-1'lik setlerle 2-1 yenerek son 8 raket arasına girdi.

4 numaralı seribaşı Slovak raket Dominika Cibulkova da Rus rakibi Ekaterina Makarova'ya 1-6, 6-1 ve 6-3'lük üç set sonucunda 2-1 yenilerek turnuvaya veda etti.

6 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep ise Alman Laura Siegemund'u 6-4'lük iki setle 2-0 mağlup ederek çeyrek finalde yerini aldı.

Haberin Devamı