Gazete Vatan Logo
Futbol Roma koltuğu bırakmadı!

Roma koltuğu bırakmadı!

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 10. haftasında, son 5 maçını kazanan Roma, liderliğini sürdürdü.

Roma koltuğu bırakmadı!

Udinese'yi konuk eden Roma, sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak son haftalardaki yükselişini bu hafta da sürdürdü. Sarı-kırmızılı takım, ligde peş peşe 5. galibiyetini alarak 23 puanla zirvede yer aldı.

Liderin en yakın takipçisi konumunda 21 puanla 3 takım bulunuyor. Gol averajıyla ikinci sıradaki Napoli, haftayı evinde 2-0'lık Palermo galibiyetiyle kapattı. Üçüncü sıradaki Fiorentina deplasmanda Hellas Verona'y 2-0, dördüncü sıradaki Inter ise konuk olduğu Bologna'yı 1-0 yenerek, taraftarını sevindirdi.

Puan tablosunun 5. sırasında bulunan Sassuolo, bu sezonki iyi performansını ligde son 4 sezondur şampiyonluğu kaptırmayan Juventus karşısında da gösterdi. Konuk ettiği siyah-beyazlı takımı 1-0 yenen Sassuolo puanını 18'e çıkartırken, sezona kötü bir başlangıç yapan Juventus ise ligdeki 4. mağlubiyetini aldı.

Ligin 10. haftası, 1-1 biten Sampdoria-Empoli maçıyla tamamlandı.

Gol krallığı

10. hafta sonunda gol krallığı mücadelesinin zirvesinde 8'er golle Sampdorialı Eder ile Napolili Gonzalo Higuain yer aldı.

Haberin Devamı

Bu iki ismi, 6'şar golle Fiorentina'dan Nikola Kalinic ile Napoli'den Lorenzo Insigne, 5'er golle Roma'dan Miralem Pjanic, Mohamed Salah, Gervinho ile Milan'dan Carlos Bacca takip etti.