Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Roma resmen aday

Roma resmen aday

İtalya'nın başkenti Roma'nın, 2024 Olimpiyat Oyunları'nı düzenlemek için resmen aday olduğu açıklandı.

Roma resmen aday

Başbakan Matteo Renzi, İtalya Milli Olimpiyat Komitesi (CONI) binasında yapılan törenle başkentin adaylığını resmen açıkladı.

2015 yılında adaylık konusunda resmi başvurularını yapacaklarını belirten Renzi, "Bu adaylık heyecan ve gurur verici. Zorluklar da olacak, ama oyunlar için inşa edilecek yapılarımız, 'Made in Italy (İtalya yapımı)' ve dünyanın en gelişmişleri olacak" dedi.

Başbakan, adaylık yarışına katılmak için değil, kazanmak için girdiklerini belirterek, "İtalya daima pes eden ülke gibi görünüyor, tabiî ki işin içinde kaybetmek de var, ama kabul edilemez olan bu oyunun içine hiç girmemektir. Kazanmak için şartlarımız mevcut" diye konuştu.

Olimpiyatları almak için sorunlar varsa bunların üstesinden gelinebileceğini dile getiren Renzi, "Rüyamızdan vazgeçilmesine izin vermemeliyiz. Her atlet yarışa kolay olmadığını bilerek başlar, kolayı beklerse atlet olmaz zaten" dedi.

CONI Başkanı Giovanni Malago' da kazanmak için her şeyi yapacaklarını söyledi. Oyunlara ev sahipliği yapacak kent, 2017 yılında belli olacak.

Haberin Devamı