Gazete Vatan Logo
Futbol Roma yenilgiyle kapattı

Roma yenilgiyle kapattı

İtalya Serie A 38. ve son haftasında lig ikincisi Roma, sahasında Palermo'ya 2-1 yenilerek, sezonu mağlubiyetle kapattı.

Roma yenilgiyle kapattı

Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve yaklaşık 45 bin futbolseverin izlediği mücadeleye, sezon başında Roma'nın Fenerbahçe'den 2 yıllığına kiraladığı Salih Uçan ilk 11'de başladı.

Başkent ekibinin sezon boyunca az forma şansı bulan oyunculardan kurulu bir kadroyla çıktığı maçın ilk dakikaları orta saha mücadelesi şeklinde geçti.

Karşılaşmanın 34. dkaikasında Romalı Spolli'nin gelişen Palermo atağında yapılan ortayı elle kesmesi sonucu hakem Luigi Nasca penaltı noktasını gösterdi. 35. dakikada penaltı atışını gole çeviren Vazquez, Palermo'yu deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

Maçın ilk yarısı 1-0 Palermo üstünlüğüyle sona ererken, ikinci yarının büyük kısmında iki takım da tutuk bir oyun sergiledi.

Karşılaşmanın 85. dakikasında Radja Nainggolan'ın derinlemesine ara pasına hareketlenen Francesco Totti, topu kaleci Sorrentino'nun üzerinden şık vuruşla aşırtarak, filelere gönderdi ve skoru 1-1'e getirdi.

90+5. dakikada gelişen Palermo atağında sağ kanattan yapılan ortada arka direkte müsait durumdaki Belotti, konuk Palermo'ya galibiyeti getiren golü attı. Bu gol aynı zamanda maçın skorunu tayin eden gol olurken, Roma, ilk kez Salih Uçan'ın forma giydiği bir maçı kaybetti.

Haberin Devamı

Bu sonuçla Roma, 2014-2015 sezonunu 87 puanla şampiyon olan Juventus'un 17 puan gerisinde, 70 puanla ikinci sırada tamamladı. Sarı-kırmızılı ekip, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak.

Bu arada, maçın ardından yenilginin şokunu atlatan Romalı futbolcular, çocuklarıyla birlikte taraftarlarını selamlarken, kendilerine verilen özçekim çubuklarıyla fotoğraf çektirdiler. Salih Uçan da hocası Rudi Garcia ve takım arkadaşlarıyla özçekim fotoğraf çektirdi.

Salih Uçan, 4. Serie A maçında

Milli futbolcu Salih Uçan, bu akşamki Palermo mücadelesiyle birlikte bu sezon Serie A'da ikinci kez bir maça ilk 11'de başladı ve ilk kez 90 dakikayı sahada tamamladı.

Salih Uçan, daha önce ligin 28. haftasında takımının deplasmanda Cesena ile oynadığı maça ilk 11 başlamış, 66. dakikada yerini Lorenzo Pellegrini'ye bırakmıştı.

Haberin Devamı

Türk oyuncu, ligin 30. haftasında Roma'nın, Torino ile deplasmanda 1-1 berabere kaldığı mücadelenin 84. dakikasında Miralem Pjanic'in yerine oyuna dahil olmuştu.

Salih Uçan, Serie A'da ilk kez ligin 7. haftasında Roma'nın evinde, Chievo Verona'yı 3-0 yendiği maçın son 4 dakikasında forma giymişti.

Öte yandan, Roma'nın sol kanat oyuncusu Federico Balzaretti, yaklaşık 2 senelik sakatlığının ardından bu maçta ilk kez yeşil sahaya çıktı.