Gazete Vatan Logo
Futbol Ronaldinho imzaladı

Ronaldinho imzaladı

Beşiktaş camiasının uzun süredir hayalini kurduğu transfer gerçekleşmedi. Mineiro başkanına göre Ronaldinho kulübünde kaldı.

Ronaldinho imzaladı

Türk futbol tarihinin en büyük transferini yapmak için gün sayan Beşiktaş, dün tarihi bir darbe yedi. Siyah-beyazlı kulüp, 6 aydır uğraşılan Ronaldinho transferinde, Brezilyalı yıldızın Atletico Mineiro ile sözleşme yenilemesi nedeniyle hüsrana uğradı.



Ronaldinho'nun ağabeyi ve aynı zamanda menajeri olan Roberto Assis ile uzun süredir temaslarını sürdüren 2. başkan Ahmet Nur Çebi'nin görüşmelerde mesafe kaydetmesinin ardından Beşiktaş yönetimi, bu transfer için tüm imkânlarını zorlama kararı almış ve dünyanın gelmiş geçmiş en büyük futbolcularından biri olan Sambacı'nın kadroya katılması konusunda bir oylama yapılmıştı. Bu oylamada neredeyse tüm yönetim kurulu üyeleri "Evet alalım" dedikten sonra, son teklifi 5 milyon Euro olan siyah-beyazlı kulüp, Ronaldinho'nun menajerinin talep ettiği 6.5 milyon Euro'yu da son anda kabul etmişti.



‘ARTIK ÇOK GEÇ’

Bu andan sonra artık anlaşmaya varılarak imzaların atılması beklenirken dün Atletico Mineiro Başkanı Alexandre Kalil, Beşiktaşlılar'ı yıkan haberi Twitter'dan duyurdu. "Taraftarlar bazen can cıkıcı olabiliyor ama O (Ronaldinho), onları seviyor. Yeniledik!" yazan Kalil, Sambacı'nın takımda kaldığını duyurdu.





Brezilyalı yıldız bu gelişmelerin ardından resmi twitter hesabından "Çok mutluyum. 1 yıl daha beraberiz" yazılı mesaj yayınladı:




Bu olay yaşanmadan birkaç saat önce ise Beşiktaş cephesinde önemli gelişmeler yaşanmıştı. Ronaldinho'yu almayı kafasına koyan Beşiktaş yönetimi adına Ahmet Nur Çebi, oyuncunun Türkiye'deki temsilcisi olan Ayhan Yeşilbaş'ı arayarak "Kararımızı verdik. Ronaldinho'yu alıyoruz" dedi. Ancak Yeşilbaş'ın cevabı "Artık çok geç. Hem Assis hem de Ronaldinho haftalardır bekletilmekten bıktı. A.Mineiro'da kalmaya karar verdiler" diye oldu.



Böylece uzun zamandır Beşiktaşlılar'ın hayâllerini süsleyen Ronaldinho transferi tamamlanma noktasına gelmişken hüsranla bitti.

Haberin Devamı