Gazete Vatan Logo
Futbol Ronaldo 4. "Altın Ayakkabı" ödülünü aldı

Ronaldo 4. "Altın Ayakkabı" ödülünü aldı

Cristiano Ronaldo, "Avrupa Spor Basını" örgütü tarafından verilen "Altın Ayakkabı" ödülünü aldı - Ronaldo: "Daha fazlasını istiyorum. Mümkünse 5. Altın Ayakkabı'yı da seneye kazanmak istiyorum"

Ronaldo 4. "Altın Ayakkabı" ödülünü aldı

Real Madridli futbolcu Cristiano Ronaldo, kariyerindeki 4. "Altın Ayakkabı" ödülünü aldı.

Portekizli futbolcuya, 2014-2015 sezonunda Avrupa liglerinin gol kralı olmasından dolayı "Avrupa Spor Basını" örgütü tarafından verilen ödülün töreni, Madrid'deki Palace Otel'de gerçekleştirildi. Törene, Portekiz'in Madrid Büyükelçisi Francisco Ribeiro de Menezes, Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez, Real Madrid Teknik Direktörü Rafael Benitez, Ronaldo'nun annesi Maria Dolores ve 5 yaşındaki oğlu da katıldı.

Ronaldo, törende yaptığı açıklamada, duyduğu mutluluğu ifade ederek "Daha fazlasını istiyorum. Mümkünse 5. Altın Ayakkabı'yı da seneye kazanmak istiyorum" dedi.

"Altın Ayakkabı"yı kazanmasından dolayı takım arkadaşlarına, teknik direktörlerine, Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez'e ve ailesine destekleri için teşekkür eden Ronaldo, "Spor kariyerimde bir kez daha güzel bir gün yaşıyorum. 4. kez bu ödülü almak bir öncelik ve onur. Benim için en önemli şey, sezon boyunca fiziksel olarak hazır olmamı sağlayan takım çalışanlarına da teşekkür ediyorum ama daha fazlasını istiyorum. Real Madrid olarak her yıl kupalar kazanmak istiyoruz ve bu yıl da lig, eğer olabilirse Şampiyonlar Ligi ve Kral Kupası kazanmayı hedefliyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Büyük bir kulüpte daha çok şey kazanacağını bilerek Real Madrid'e geldiğini aktaran Ronaldo, şimdiye kadar kazandığı 4 "Altın Ayakkabı" ile basın mensuplarına poz verdi.

Cristiano Ronaldo'ya ödülünü veren Florentino Perez de yaptığı konuşmada, "Cristiano tek ve mükemmel bir futbolcu. Genç futbolcular için bir referans" dedi. Perez, 4. Altın Ayakkabı'nın 30 yaşındaki futbolcu için anlamının "yeni meydan okumaların sadece bir başlangıcı" olduğunu söyledi.

Avrupa liglerinde en çok gol atan futbolculara 1968 yılından bu yana verilen ve 1997'den itibaren "Avrupa Spor Basını" örgütünün organize ettiği "Altın Ayakkabı" ödülünü 4. kezle en çok kazanan Cristiano Ronaldo, geçen sezon 48 gol atmıştı.

"Altın Ayakkabı" ödülünün sahibi, son 7 sezondur İspanya 1. Futbol Ligi'nden (La Liga) çıkarken, sadece 2013-2014 sezonunda aynı sayıda gol attıkları için Cristiano Ronaldo ile o dönem Liverpool'da oynayan Uruguaylı Luis Suarez bu ödüle ortak olmuştu.

Haberin Devamı

Ronaldo bu ödülü, 2007-2008 sezonunda Manchester United formasıyla, 2010-2011, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında ise Real Madrid formasıyla kazandı. Ronaldo'nun ardından en çok alan ikinci futbolcu 3 kezle Barcelonalı Lionel Messi. 28 yaşındaki Messi, 2009-2010, 2011-2012, 2012-2013 sezonlarında Avrupa liglerinin en golcü futbolcusu olmuştu.

Bu ödülü kazanan tek Türk futbolcu ise 1987-1988 sezonunda Galatasaray formasıyla Tanju Çolak oldu. 1962-1963 sezonunda yine Galatasaray formasıyla Metin Oktay da 38 golle Avrupa liglerinin en çok gol atan futbolcusu olsa da o dönemde "Altın Ayakkabı" ödülü verilmiyordu.