Gazete Vatan Logo
Futbol Ronaldo'ya hız kadar, Nani ve Q7 lazım!

Ronaldo'ya hız kadar, Nani ve Q7 lazım!

Portekiz santrfor sorununu rakip kaleye daha yakın oynatacağı Ronaldo ile çözme peşinde. Ayrıca Nani ve Quaresma iyi bir turnuva geçirirlerse Portekiz hedefine ulaşabilir. 2.’lik savaşı ise kıran kırana geçer.

Ronaldo'ya hız kadar, Nani ve Q7 lazım!

FGrubu’nun doğal favorisi Portekiz... Son yıllarda kaliteli uluslararası yıldızlarına rağmen büyük turnuvalarda hayâl kırıklığı yaratan Portekiz, gençleştirilmiş kadrosuyla yine iddialı. Cristiano Ronaldo gibi bir mega yıldızın varlığı tabii ki de beklentileri yükseltiyor. Yıllardır santrfor problemi yaşayan Portekiz bu sorunu Ronaldo’yu rakip kaleye biraz daha yakın oynatarak çözme peşinde.

S.LİZBONLU Carvalho, Silva, Monaco’lu Moutinho ve bu yılın parlayan yıldızı genç Renato Sanchez’le Portekiz’in güçlü bir orta sahası var. Asıl soru işareti ligimizde oynayan Nani ve Quaresma’nın vereceği katkı. İkili iyi bir turnuva geçirirse Portekiz hedeflediği yerlere gidebilir.

İZLANDA FORMSUZ

BU grupta kırıcı maçlar oynanacak. Çünkü diğer 3 takımın güçleri birbirine yakın. İzlanda son 1 yılı iyi geçirmedi. En büyük silahları orta sahadaki Sigurdsson ve kaptan Gunnarson olacak.

MACARİSTAN çok parlak bir kadroya sahip değil ama Avrupa’da buna rağmen futboluyla çıkış yapan ülkelerden. İzlanda’yı yenerlerse gruptan çıkabilirler. Takımın yıldızı Dzsudzsak Bursa’da iyi bir sezon geçirmedi. Nagy dışında hâlâ Szalai ve Gera gibi emektarlardan beklentileri var.

Haberin Devamı

AVUSTURYA, Portekiz’le birlikte grup liderliğini hedefliyor. FIFA klasmanında 11.’liğe kadar yükseldiler. Teknik direktör Koller, dinamik ve organize bir takım inşa etti. Ben bu gruptan Portekiz’le Avusturya’nın çıkacağını ön görüyorum. Avusturya’nın en büyük sorunu kaleci. Alaba etrafına konuşlanmış orta sahaları Baumgartlinger, Arnautovic ve Schöpf’le güçlü ve enerjikler.

Pepe ve Alves en büyük handikap!

PORTEKİZ’DE Ronaldo, Nani, Coutinho dışında genç yetenek Renato Sanchez izlemeye değer oyunculardan. Formda bir Quaresma ve sol bek Vierinha takım kalitesini bir üst seviyeye çıkartacak oyuncular. En büyük eksikleri ise stoperler Pepe ile Bruno Alves’in karta çok yatkın olmaları ve Carvalho’nun da 37 yaşına gelmesi.

Avusturya’nın jokeri Alaba

AVUSTURYA’DA Bayern Münih’li David Alaba takımın her şeyi durumunda. Premier Lig’de Leicester City ile mucizevi bir şampiyonluk yaşayan kaptan Christian Fuchs son derece istikrarlı ve güvenilir bir futbolcu. Hücumda ise Stoke City forması giyen Marko Arnautovic ve W.Bremen’de oynayan Zlatko Junuzovic, Avusturya’nın başlıca gol silahları.

Haberin Devamı

Top durur Macarlar durmaz!

MACARİSTAN, duran toplardan bulduğu gollerle Euro 2016 vizesi almış bir takım. Yine bu kozlarını kullanmak isteyecekler. Dzsudzsak savunmada oynayan Guzmics, Kadar ve tabii ki de Szalai Macaristan deyince akla gelen ilk oyuncular. Kalede ise 40 yaşındaki deneyimli file bekçisi Kiraly’nin performansı merak konusu.

İzlanda’nın potansiyeli var

İZLANDA’NIN en önemli oyuncusu Sigurdsson... Bütün planlar onun üzerinden işliyor. En önemli golcüleri Sigthorsson bu sezon ciddi sakatlıklar geçirdi. Onun form durumu takımın durumunu doğrudan etkileyecek. Mücadeleci ve fizikli İzlanda sürpriz potansiyeli olan bir takım. Turnuvada başarılı olmak için güçlü bir savunma oyununa ihtiyaçları var.