Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Royal Punch kazanır

Royal Punch kazanır

Mustafa Kemal Atatürk adına bugün koşulacak yarışın birincisi tam 1 milyon 350 bin TL alacak.

Royal Punch kazanır

GAZİ Koşusu’nu bırakın, herhangi bir koşu için dahi başlıktaki tahmini yapmak iddialı. Yarış camiası için de kimine göre ‘kırıcı’. Ancak tahmin yapıyoruz ve yanılma ihtimalimiz de olabilir. 22 attan birini öne çıkarmak, risk almanın ötesinde deli cesareti.

ROYALPunch niye kazanır? Atın ahırı, sahibinden antrenörüne, jokeyinden seyisine Gazi Koşusu birikimi yüksek bir organizasyon. Kısa süre önce ekürinin daha iddialı olduğu varsayılan safkanı Victory River 300 bin dolar civarı bir rakama satılmıştı. İyi bir başlangıç yaptıktan sonra iyi performans sergileyemen safkan, iki 3.’lük sonrası Sait Akson Koşusu’nda harika bir sprint ile göze girdi. Jokeyi Sadettin Boyraz dün “Atımızın formu yavaş yavaş zirveye ulaştı” dedi. Ayrıca Boyraz’ın Gazi Koşusu deneyimi atın kazanması için önemli avantaj. Tayın babası Win River Win’in geçen yılın galibi Blaze To Win’in babası oluşu, annesi Sentee’nin babası Montjeu’nun ise derbi (2400 m) galibi yavrularının oluşu; safkanın genetik olarak mesafeye yatkınlığını da kanıtlıyor.

Haberin Devamı

ELBETTE diğer atların da şansı var. Örneğin sık start almasıyla (17) soru işaretleri barındıran Halis Karataş’ın bindiği 11. Oğlum Berat iddialılardan. Kısrak Koşusu galibi Tatvan İncisi’nin erkekler yanında mücadelesini ilgiyle izleyeceğiz. Satın alınma bedeli üzerinden çok tartışılan Victory River ve Sait Akson Koşusu 1.’si Güngör Baba da yarışın favorilerinden olacaktır.

RENK, Lucky Moment ve Seddifi plaseler! Her atın kazanma şansının 22’de 1 olduğunu unutmadan 89. Gazi Koşusu heyecanını hipodromda hep birlikte yaşayalım. Atların ayakları hep düz bassın!