Gazete Vatan Logo
Futbol Rumen devine büyük şok!

Rumen devine büyük şok!

Hagi ve Petrescu gibi efsaneleri yetiştiren Steaua Bükreş, isminde yer alan "Steaua" ifadesinin telif hakkının orduya ait olması ve bu ismi yasa dışı kullandığı iddiasıyla Romanya Savunma Bakanlığı tarafından 2011 yılında açılan davayı kaybetti.

Rumen devine büyük şok!

Avrupa futbolunun önde gelen kulüplerinden olan, müzesinde Şampiyon Kulüpler Kupası bulunan, Hagi, Petrescu, Dumitrescu gibi efsane futbolcular yetiştiren Steaua Bükreş hem ismini hem de ligdeki konumunu kaybetmek üzere.

1947 yılında Romanya Ordusu’nun takımı olarak kurulan Steaua’nın profesyonel futbol takımı 1998’de menajer Gici Becali tarafından satın alınmış, kulüp Steaua ismini kullanmaya devam etmişti.

Romanya Savunma Bakanlığı, 2011 yılında mahkemeye başvurarak, Becali yönetiminin 2004’ten bu yana Steaua ismini illegal olarak kullandığını belirterek, 40 milyon Euro tazminat istedi.

Gheorghe Hagi, 1987-90 yılları arasında Steaua Bükreş'te forma giymişti.
Mahkeme bakanlığı haklı bulurken, Gici Becali temyize gideceğini açıkladı. Eğer temyizden istenilen sonuç alınamazsa kulübün isminin değiştirileceği öğrenildi.
Eğer temyizde ret kararı çıkarsa, tazminatı ödemek zorunda kalacaklarını ve kulübün de iflas edeceğini belirten Becali, ‘Yasal’ bir Steaua kurarak 4. Lig’den mücadelelerine başlama ihtimali olduğunu kaydetti.
Becali bununla beraber kulübün ismini ‘FC Sports Becali’ olarak değiştirmeyi de düşündüğünü belirterek “Taraftarların beni izleyeceğine eminim. Ortada büyük bir adaletsizlik olacağını düşünüyorlar ve eminim ki beni izlerler” dedi.
Steaua Bükreş bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde Osmanlıspor’la aynı grupta da yer almıştı.

Haberin Devamı