Gazete Vatan Logo
Futbol Rusya bizsiz olmaz

Rusya bizsiz olmaz

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, “Dört takımın başa baş yarıştığı zorlu bir gruptayız… İki kritik maça çıkacağız. Sorunları geride bırakıp, hep birlikte sıkı sıkı kenetlenmemiz gerekiyor. Türkiye için başarılı olmak istiyoruz” dedi.

Rusya bizsiz olmaz

2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda 11 puanla 3. sırada yer alan A Milli Takımımız yarın, aynı puana sahip ve averajla 4. sırada olan Ukrayna ile karşılaşacak. Bu maçtan alınacak 3 puan gruptaki iddianın sürmesi ve 5 Eylül'de şu an grupta 13 puan ve averajla lider olan Hırvatistan ile yapacağımız karşılaşmaya moralli çıkmamız için önemli... Teknik direktör değişimi sonrası bu ilk maç öncesi Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Sabah gazetesinden Fatih Doğan'a açıklamalarda bulundu.

KENETLENME ZAMANI

Ülke olarak Rusya'daki 2018 Dünya Kupası'nda olmak istiyoruz. Olmamız da gerekiyor. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz.

Dört takımın başa baş yarıştığı zorlu bir gruptayız. Ukrayna ve Hırvatistan maçları çok önemli. Ukrayna'dan alacağımız 3 puan en yakın takipçimizin 3 puan önüne geçmemizi sağlayacak. Sonrasında da Hırvatistan'ı yenersek daha rahat oluruz.

Geçmişte yaşanan sorunları artık konuşmak istemiyoruz. Tüm sıkıntıları geride bırakıp, bu kritik karşılaşmalara konsantre olmamız gerekiyor. Bizim için artık kenetlenme zamanı...

Haberin Devamı

RAKİBİ ÇOK İYİ TANIYOR

Lucescu çok deneyimli bir teknik direktör. Hem bizi hem de rakiplerimizi çok iyi tanıyor. Göreve geleli daha kısa bir süre olmasına rağmen süreci en iyi yönetecek isimlerden biri... Ona güveniyoruz.

Biz Türkiye adına başarı istiyoruz. Bayrağımızı 2018 Dünya Kupası'nda Rusya'da dalgalanırken görmek istiyoruz. Rusya bizsiz eksik olur. Türkiye her turnuva için tribünleri ve futboluyla renktir.

30 Ağustos Zafer Bayramımız ve Kurban Bayramımız milli maçlarımızın oynanacağı haftaya denk geldi. Türk milletine çifte mutluluk, çifte bayram sevinci yaşatmak en büyük arzumuz.

UKRAYNA'DA EN BÜYÜK İLGİ LUCE'YE

28 Ağustos'ta İstanbul'da yaptığı antrenmanla çalışmalarının startını veren A Milli Takım dün sabah yaptığı son antrenmanın ardından Ukrayna'nın Harkiv şehrine uçtu. Ay-yıldızlı takımı gurbetçilerimiz karşıladı. Galibiyet hedefiyle Ukrayna'ya giden Milli Takım son çalışmasını yarın akşam maçın oynanacağı Metalist Stadı'nda yapacak. Teknik Direktör Mircea Lucescu ise saat 19.00'da bir oyuncusuyla birlikte antrenmandan önce basının karşısına çıkacak ve soruları yanıtlayacak. Uzun yıllar, Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'i çalıştıran Lucescu'ya ülke basının da büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Haberin Devamı

TFF'DEN BAYRAM KUTLAMASI

TFF resmi sitesinden 'Kurban Bayramı'nı şu mesajla kutladı: "Birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarından Kurban Bayramı'nın tüm insanlığa, barış ve huzur getirmesini diliyor; futbol ailemizin ve vatandaşlarımızın bayramını kutluyoruz."

A Milli Takımı Ukrayna'da 300'e yakın taraftar karşıladı. En büyük ilgili uzun yıllar Ukrayna'da görev yapan Lucescu gördü. Rumen hocayla fotoğraf çektirmek için sıraya girenler, Lucescu'ya çiçek de verdiler.