Gazete Vatan Logo
Futbol Rusya'da ilk finalist belli oldu

Rusya'da ilk finalist belli oldu

Normal süre ve uzatma devreleriyle birlikte toplam 120 dakikada gol sesi gelmeyen maçta seri penaltılarda Claudio Bravo 3 kurtarış yaptı ve Portekiz’i eleyen Şili finale çıktı

Rusya'da ilk finalist belli oldu

KONFEDERASYON Kupası’na Avrupa Şampiyonu sıfatıyla katılan Portekiz, futbolseverlere 2004 Yunanistan sendromunu dibine kadar yaşatıyor 1 yıldır. 2004’te kendi evindeki turnuvada Avrupa’nın en büyüğü olma fırsatını futbol katili Yunanistan’a kaptıran Portekiz, o günden aldığı dersi geçen yıl Fransa’daki EURO 2016’da çok iyi uygulamış ve 3-3 biten Macaristan maçı hariç sahada olduğu her an izleyenlere eziyet ederek ulaşmıştı.

O Portekiz benzer bir oyun anlayışını Konfederasyon Kupası’nda da sürdürüyor. Real Madrid’le arası bozuk olan Ronaldo’nun kendi başına bir şeyler yapmaya çabaladığı İber Yarımadası ekibi dün Şili ile finalist olmak için karşı karşıya geldi.

DİREĞE TAKILDILAR

İLK yarıda akılda kalan iki pozisyon vardı. Portekiz adına Ronaldo’nun pasında Andre Silva önemli bir fırsatı değerlendiremedi, Şili’de ise Alexis’in kaçırdığı bir pozisyon vardı. 2. yarıda 57’de Vargas’ın şık röveşatasında Portekiz kalecisi Rui Patricio gole izin vermedi. Hemen dönüşündeki pozisyonda ise Ronaldo golü atamadı.

Haberin Devamı

UZATMAYA giden maçın 117. dakikası ise unutulmaz bir ana sahne oldu. Vidal’in ceza sahası dışından vuruşu direkten dönerken topu önünde bulan Diaz da üst direğe takıldı. Ancak penaltılarda Bravo 3 kez gole izin vermedi ve Şili finalist oldu.