Gazete Vatan Logo
Futbol Yenilmezler!

Yenilmezler!

Türkiye, hazırlık maçında Rusya ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Milliler diğer hazırlık maçlarında İran'ı 2-1 mağlup etmiş, uzun süre 10 kişi oynadığı maçta Tunus'la 2-2 berabere kalmıştı.

Yenilmezler!

A Milliler, CSKA Arena’da Samedov’un golüyle 35. dakika geriye düştü. İkinci yarıda İrfan Can’ın yerine giren Yunus Mallı, 59’da şık bir vuruşla yanıt verdi. Türkiye, 7 Eylül’de rakibini UEFA Uluslar Ligi’ndeki ilk sınavında ağırlayacak.

2020 öncesi son hazırlık maçımızı Rusya ile oynadık. Dünya Kupası’nın ev sahibi takımı olan Rusya karşısında bireysel hatamız ve özellikle ilk yarıdaki oyuncu dizilişimiz olmasa bu maç net olarak bizimdi. Daha açık konuşmak gerekirse Rusya’yı beğenmedim. EĞER Lucescu, 11’inde ısrarcı olmasa ilk yarıda golü atıp, ikinci yarı Rusya’nın paniğini hızlı ataklara dönüştürebilirdik. Ahhh Cenk tam senin maçındı. Ahh Çağlar keşke daha dikkatli olsaydın. Yıllarımız keşke ile geçti, bir daha böylesine hatalar yapmayalım.
YUNUS’UN oyuna girmesiyle toparlanan takımımız da Oğuzhan bir an önce “Ben bu değildim” demeli. Çünkü kalitesi bu değil. Bir tek Yunus’la ancak beraberliği yakaladık ve 3. maçımızda da yenilmedik. Eylülde resmi maça çıkacağız. Bu takıma 3-4 isimle dokunuş gerekiyor. Maçı bırakmamamız en önemli artımız, mücadeleye devam.
İYİ OYNARKEN!
9’da kornerden seken topa Çağlar arka direkte kafayı vurdu, aut. Bu dakikadan sonra 19’a kadar 2 serbest vuruştan kalemize top gelse de dokunan olmadı. Oyunda tam da iyi oynadığımız anda yapılan baskıda Çağlar topu kaptırdı, Samedov kapalı köşeden güzel vurdu: 1-0. Lucescu, gelen golün ardından 3 ismi değiştirerek Topal, Oğuzhan ve Yunus’u oyuna dahil etti. 57’de Cengiz topu hızlıca sürüp soluyla vurdu, aut.
OYUNDAKİ hareketliliğimiz 59’da golü getirdi ama asıl kaleden asisti yapan Serkan’ı alkışlamak gerekir. Kaleden vurduğu topa koşan Yunus topu açısına alıp güzel vurdu: 1-1. 72’de kontratak yedik. Smolov, tek topla 2 oyuncumuzu oyundan düşürüp vurdu, az farkla aut. 80’de Oğuzhan güzelim atağı harcadı ve galibiyet şansını kaybettik.

Haberin Devamı

Müsabakadan notlar
Türkiye, Rusya ile yaptığı 4. maçında ilk kez rakibine gol attı.
Ay-yıldızlı ekip, SSCB'nin dağılmasının ardından Rusya A Milli Futbol Takımı ile 4. kez karşı karşıya geldi. İlk üç maçın ikisini 1-0'lık skorlarla kaybeden milliler, rakibiyle bundan önce yaptığı müsabakada ise 0-0 berabere kalmıştı.
Daha önceki 3 maçta rakibine gol atma başarısı gösteremeyen A Milli Takım, Yunus Mallı'nın ayağından gelen golle ilk kez Rusya filelerini havalandırdı.
Ay-yıldızlı formayla 18. maçına çıkan Yunus Mallı, A Milli Takım'da ilk kez gol sevinci yaşarken müsabakanın 90. dakikasında oyuna giren İstanbulsporlu Mehmet Zeki Çelik ilk kez A Milli Takım formasıyla maça çıktı.
Öte yandan, A Milli Takım, yaptığı son 4 maçta da kalesini gole kapatamadı. Özel müsabakalarda Karadağ ve Tunus ile 2-2 berabere kalan milliler, İran'ı 2-1 mağlup etti. Türkiye, son olarak Rusya ile 1-1 berabere kaldı.

Haberin Devamı