Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Sabreden Kartal Tolgay'a kavuştu

Sabreden Kartal Tolgay'a kavuştu

Hamburg’lu futbolcu için teklifini yapıp beklemeye geçen ve Trabzon ile çekişmeye girmeyen Beşiktaş transferde mutlu sona ulaştı

Sabreden Kartal Tolgay'a kavuştu

Kartal 1.5+2 yıllık sözleşme imzalanacak Tolgay Arslan’a bu sene 650 bin Euro sonraki sezon için 1.4 milyon Euro verecek. Opsiyonu kullanırsa Hamburg’a 300 bin Euro’ya ek 150 bin Euro ödenecek

TRABZONSPOR’UN Tolgay Arslan’dan vazgeçmesinin ardından ibre tekrar Beşiktaş’a dönerken, gurbetçi futbolcunun artık siyah-beyazlılara imzası an meselesi. Tolgay’a Trabzonspor’un da talip olmasının ardından ezeli rakipleriyle çekişmeye girmeyip beklemeye geçen siyah-beyazlılar ilk teklif ettikleri rakamlarda transferde mutlu sona ulaştı.
HAMBURG’A bonservis olarak 300 bin Euro ödeyecek olan Beşiktaş 1.5+2 yıllık sözleşme imzalayacak olan gurbetçi futbolcuya yarım sezon için 650 bin Euro sonraki sezon için ise 1.4 milyon Euro ödeyecek. 2 yıllık opsiyonu kullanma hakkına elinde bulunduran Beşiktaş devam etme kararı alırsa Tolgay’ın ücreti her sezon için 100 bin Euro artacak. Maçbaşı ücreti 10 bin Euro olan 24 yaşındaki futbolcuda opsiyonun kullanması durumunda ayrıca Hamburg’a da 150 bin Euro daha ödenecek.
ÇEBİ: ‘BİZ HEP DİK DURDUK’
BU arada kulübün 2. başkanı Ahmet Nur Çebi de Tolgay konusunda en başından beri sergiledikleri tavrı koruduklarını belirtirken şunları söyledi:
“DİK durduk ne bir adım ileri ne bir adım geri gittik. Ne boynumuzu eğdik ne kafamızı kaldırdık. Ne konuştuysak, ne taahhüt ettiysek arkasında durduk. Durmaya da devam edeceğiz. Biz takımımızın bir dengesi olduğunu, futbol oynayan bir takım yarattığımızı ve bu dengeler sayesinde Türkiye’nin en iyi futbol oynayan takımı olduğumuzu izah ettik.
‘SÖZÜMÜZDEN DÖNMEYİZ’
O da Türkiye’nin en iyi futbol oynayan takımında forma giymek istediğini söylemişti. Transferde her şey olabilir. Sonuç itibarıyla pazarlık yapılabilir. Futbolcu son kararı verecek kişidir. Nerede oynamak istiyorsa orada oynayacak. Ama biz hiçbir taahhüdümüzü yarışmaya girdik diye yükseltmeyeceğiz, hiçbir sözümüzünden de geri dönmeyeceğiz.”

Haberin Devamı