Gazete Vatan Logo
Galatasaray Sabri Reis'in dönüşü

Sabri Reis'in dönüşü

Sezon başında kadro dışı bırakılan Sabri, 3.5 ay sonra döndüğü Galatasaray’da Mersin maçının kahramanı oldu.

Sabri Reis'in dönüşü

Sabri Sarıoğlu...

13 yıldır formasını giydiği G.Saray’da kadro dışı bırakıldı, 5 ay sonra kurtarıcı oldu. Sezon başında hiçbir gerekçe gösterilmeden kadro dışı bırakılan Sabri, 3.5 ay A2 takımı ile antrenmanlara çıktı. Transfer döneminde kendisine gelen teklifleri hiç düşünmeden reddeden Sabri, futbolu G.Saray’da bırakmayı göze aldı. 2015 Mayıs ayında sözleşmesi bitecek olan Sabri, kadro dışı kalınca yeşil sahalara veda etmeyi dahi düşündü. Yaz boyu A2 takımında idmana çıkan Sabri, yalvar yakar çıkarttığı lisansı ile G.Saray’ın can simidi oldu. Sezon başında A2 takımına gönderilen ve sezon sonu sözleşmesi bitecek Sabri’ye dönemin G.Saray yönetimi ve teknik heyeti TFF’ye ağustos ayında gönderdiği listede bu oyuncuya yer vermedi.

YÖNETİMDEN TEK RİCADA BULUNDU

Tarihler artık 31 Ağustos olmuş ve son yapılan transferler ile birlikte listelerin teslim edilmesine birkaç gün kalmıştı. TFF’ye ismi bildirilmemesi halinde Sabri A2 takımında da maça çıkamayacaktıı. Sabri harekete geçti. Yönetimi aradı ama ulaşamadı, Florya’daki Sportif Direktör Cenk Ergün’e tek bir ricada bulundu: “Tamam A2 takımı ile çalışıyorum. Kadro dışıyım. Bari, en azından bana lisans çıkartın da A2 takımında sahaya çıkıp en azından oynayayım.” Tecrübeli futbolcunun o son günlerde yaptığı ricası gündeme alındı. TFF’ye gönderilen son listeye Sabri Sarıoğlu da eklendi. Ve Ünal Aysal’ın başkanlığı bırakması ile Galatasaray’a geri dönen Sabri, Mersin İY Maçındaki futbolu ile galibiyetin mimarı oldu.

Haberin Devamı

10 KiLOMETREDEN FAZLA KOŞTU

G.Saray Kulübü ile özdeşleşmek adına 30 yaşında dahi futbolu bırakmayı göze alan Sabri, Mersin İY karşısında 1 asisti ve penaltıyı getiren pozisyonda verdiği pas ile G.Saray’ın 2 golünü birden hazırlayan isimdi. Mersin İY maçında 10 bin 201 metre mesafe kat eden Sabri Sarıoğlu, 2 golün mimarı olurken başarılı bir istatistikle forma giydi.Yüzde 75 pas yüzdesi ile oynayan Sabri, 53 kez topla buluştu. Sabri, 4 kez rakibinden top çaldı. 1 asist ve 1 penaltıyı getiren pasın yanı sıra 28 pas girişiminde bulundu.

Haberin Devamı

(Hürriyet)