Gazete Vatan Logo
Galatasaray Sabrın sonu Ozan Kabak

Sabrın sonu Ozan Kabak

G.Saray’ın genç yıldızı tırnaklarıyla kazıyarak geldi, formayı kaptı.

Sabrın sonu Ozan Kabak

KASIMPAŞA’YI ligde 4-1 mağlup ederek lacivert-beyazlılara 1 haftalığına devir ettiği liderliği geri alan G.Saray’da karşılaşmaya damga vuran isim Ozan Kabak oldu. 18 yaşındaki yıldız adayının bilinmeyen yönleri de oldukça ilgi çekici. Futbola Silivri’de yaşarken buranın altyapısına kayıt olarak başlayah genç oyuncu ilk önce forvet olarak kariyerine başlıyor ve daha sonra da savunma hattına yönlendiriliyor. O dönem Silivri’den altyapı hocası Uğur Alper, sarı-kırmızılıların altyapısında görevli olan Nedim Yiğit’le görüşüyor ve yıldız adayının Cimbom macerası başlıyor.

UZUN süre her gün Silivri’den Flroya’ya idmanlara gelen Ozan, tam bu zorluğa alışmışken babasının tayini daha da uzak bir yer olan Tekirdağ’a çıkıyor. Bu durum karşısında da pes etmeyen 18 yaşındaki genç oyuncu, 1 sene boyunca bu mesafeyi de hergün kat ediyor. Ancak daha sonra Türkiye’nin en yüksek puanlı Fen Liseleri’nden Yaşar Acar Okulu’nu kazanınca Florya’da tesislerde kalmaya başladı.

İLK ALTERNATİF

BİR yandan okula devam ederken, bir yandan da antrenmanlarını aksatmayan Ozan, A takıma göz kırpmaya başladığı dönemde, fizği eleştirilince tam 1 sene boyunca kendi imkanlarıyla tuttuğu kondisyonerle çalışmalarını ekstra olarak yaptı. Fatih Terim’in de gözüne giren genç oyuncu aslında çok daha önce A takıma girecekti ancak yazın U18 Milli Takımı formasıyla 20 günde 7 maça çıkması sonrası sakatlık yaşadı. Bu yüzden A takımla kampa gitme fırsatını kaçırdı. Terim’in aklında Maicon-Serdar stoper hattına alternatif olarak düşündüğü ilk isim de Ozan’dı. Boş geçen temmuz ayının acısını yaptığı antrenmanlarla kısa sürede çıkartan 18 yaşındaki oyuncu, Kasımpaşa maçında gecikmeli de olsa formasına kavuşarak tüm Türkiye’nin takdirini kazandı.

Haberin Devamı