Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Şadan Ağabey'i kaybettik

Şadan Ağabey'i kaybettik

F.Bahçe Kulübü'nün eski yöneticisi, iş adamı Şadan Kalkavan hayatını kaybetti.

Şadan Ağabey'i kaybettik

Geçirdiği by-pass ameliyatı sonrası dört damarı değiştirildikten sonra uzun süre yoğun bakımda kalan Şadan Kalkavan, 76 yaşında hayata gözlerini yumdu. 1995-2000 yılları arasında F.Bahçe’de asbaşkan, başkanvekilliği, futbol şube sorumluluğu ve yönetim kurulu üyeliği gibi görevlerde bulunan Kalkavan, 95-96 sezonu sonunda kazanılan şampiyonluğun ardından dönemin başkanı Ali Şen’le yaşadığı fikir ayrılığı yüzünden görevinden istifa etmişti.

YILDIRIM’LA ÇALIŞTI

Ardından Aziz Yıldırım’ın yönetimine giren başarılı yönetici, F.Bahçeli eski futbolcu Selim Soydan’la futbol şubesinin başına geçti. Daha sonra görevi bırakan Kalkavan, Yıldırım’ın kazandığı 2009 seçiminde ona karşı başkan adayı oldu. Ardından Kasım 2013 seçiminde ise yönetiminde yer almasa da Aziz Yıldırım’ın karşısında aday Mehmet Ali Aydınlar’ı destekledi.

TAZİYE MESAJLARI YAĞDI

Şadan Kalkavan’ın ölümü, Türk futbolunu yasa boğdu. Başta Türkiye Futbol Federasyonu ve F.Bahçe olmak üzere, G.Saray, Beşiktaş, Trabzonspor’la birlikte birçok kulüp, resmi sitelerinden gönderdikleri taziye mesajlarıyla merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.

Haberin Devamı

Cenaze yarın öğlen Ataşehir’den kalkacak

Şadan Kalkavan’ın cenazesi yarın Ataşehir’de bulunan Mimar Sinan Camii’nde öğle namazına müteakip kılanacak olan cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Sarı-lacivertli kulübün eski yöneticisi Kalkavan’ın anısına cenaze namazından önce F.Bahçe’nin Dereağzı Tesisleri’nde bir tören düzenlenmesi bekleniyor.

‘Onu sevmeyen yoktu’

F.Bahçe Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, eski çalışma arkadaşı Şadan Kalkavan’ın vefatı üzerine duyduğu üzüntüyü şu sözlerle dile getirdi: “Kıymetli bir arkadaşımızı kaybettik. Dargınlıklar olduğunda, hep bir araya getiren kişiydi. F.Bahçe’nin değil tüm camiaların sevdiği biriydi.”

Soydan: Adam gibi adamdı

Şadan Kalkavan’ın vefatı sonrası NTV Spor’a konuşan Selim Soydan, eski çalışma arkadaşı ve yakın dostunu anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Soydan duygularını şöyle dile getirdi: “Çok iyi bir insanı kaybettik. Kendisine has, adam gibi adamdı. Onu anlatmak çok zor. Çok iyi bir arkadaşımdı, ağabeyimdi.”

Haberin Devamı

Şen: Sevilip sayılan biriydi

F.Bahçe’nin eski başkanlarından Ali Şen, bir dönem de yönetiminde yer alan yakın arkadaşı Şadan Kalkavan’ı şu şekilde anlattı: “Şadan Kalkavan aile dostumuz, yakın kardeşimiz ve büyük bir F.Bahçeli’dir. Herkesin sevdiği, saydığı ve önünde ceket iliklediği biriydi. Kendisiyle birlikte F.Bahçe için geceli gündüzlü çalışıp, kulübü şampiyonluğa ulaştırdık.”