Gazete Vatan Logo
Futbol Sadio Mane resmen Liverpool'da!

Sadio Mane resmen Liverpool'da!

Liverpool, bir süredir peşinde olduğu Southampton'ın başarılı kanat oyuncusu Sadio Mane'nin transferini resmen duyurdu...

Sadio Mane resmen Liverpool'da!

Liverpool, Southampton'ın yıldızı Sadio Mane'yi resmen kadrosuna kattı.

Kulüpten yapılan açıklamada Mane transferiyle ilgili mali detaylar ve oyuncuyla imzalanan sözleşme süresi hakkında bilgi verilmese de, Merseyside ekibinin Southampton'a yaklaşık 36 milyon avroluk bir bonservis bedeli ödeyeceği belirtildi.

Böylece bu transfer, Andy Carroll ve Christian Benteke'nin ardından Liverpool tarihinin en pahalı üçüncü transferi oldu.

19 numaralı formayı giyecek olan Mane, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, "Bugün benim için çok büyük bir gün. Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birisine transfer olduğum için çok mutluyum. Birçok kupa kazanmış, büyük bir tarihi olan bir kulüpteyim. Bir an önce teknik heyet ve takım arkadaşlarımla tanışıp sezon hazırlıklarına başlamak istiyorum." dedi.

Southampton'ın 2014 yılında Red Bull Salzburg'dan transfer etmiş olduğu Senegalli yıldız, iki sezon boyunca çıktığı 75 resmi maçta 25 gole imza atmıştı.

SOUTHAMPTON'DAN SON ÜÇ YILDA 5. TRANSFER!

Öte yandan Mane, Liverpool'un Rickie Lambert, Adam Lallana, Dejan Lovren ve Nathaniel Clyne'dan sonra son üç yılda Southampton'dan kadrosuna kattığı beşinci isim oldu.

Haberin Devamı

Liverpool, bu beş transfer için Southampton'a toplamda yaklaşık olarak 110 milyon avroluk bir ödeme yaptı.