Gazete Vatan Logo
Süper Lig Sağlam'dan çarpıcı açıklamalar!

Sağlam'dan çarpıcı açıklamalar!

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Türkiye'de bir Anadolu takımının şampiyonluğunu konuşmak gerçekten cesaret ister" diye konuştu.

Sağlam'dan çarpıcı açıklamalar!

Bugün Eskişehirspor'da şampiyonluk konusunda beklentilerin olduğunu vurgulayan Sağlam, şöyle konuştu:

"Mücadele ettiğiniz takımlar, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor, onların arkasından Bursaspor, Kasımpaşa geliyor. Bu takımlar futbola ciddi anlamda yatırım yapıyor. Bunların önüne geçip 34 maçlık periyodu ligin tepesinde bitirmek hakikatten çok zor iş. Bunu konuşurken bile o konuşmaya hazırlıklı gelmek lazım. Şampiyonluktan bahsederken o kelimenin içini doldurmak lazım. Hazırlık yapmadan şampiyonluk hedefiyle yola çıkarsanız hayal kırıklığına uğrarsınız, çok üzülürsünüz, işin içinden de çıkamazsınız. O yüzden Bursaspor ile elde ettiğimiz şampiyonluk ciddi anlamda büyük uğraşlar ve mücadeleler sonunda hak edildi. O dönemde deplasmanda oynadığımız ve 3-2 kazandığımız Beşiktaş maçı, 2-0 geriden gelip 3-2 kazandığımız Fenerbahçe maçı, sahamızda yaptığımız Beşiktaş maçı bizim için kırılma anlarıydı. Bunları unutmak mümkün değil. Her zaman gözümün önünde canlanıyor. Her konuştuğumda tüylerim diken diken oluyor."

"SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ"

Sağlam, şampiyonlukta güzel tecrübeler yaşadıklarına değinerek, farklı bir kulüpte, Anadolu şehrinde şampiyonluk hedefinde neler yapılabileceğini bildiklerini kaydetti.

Eskişehirspor'da şampiyonluk hedefi için de kamuoyuna, şehre, taraftara, kentin büyüklerine mesajlar vermeye çalıştıklarını anlatan Sağlam, şöyle devam etti:

"Bu, hayatın gerçeği. Ne kadar koyarsanız onun karşılığını alısınız. Vermeden alamıyorsunuz. Muş Alparslan Üniversitesi, bizi onurlandırarak bir ödül verdi. Ülkemizde böyle bir ödül verilecekse benden daha fazla hak eden antrenörler var. Orada ön plana çıkartılan değer, Trabzonspor'dan 26 yıl sonra bir Anadolu kulübü Bursaspor ile şampiyonluk yaşamamızdı. Hak edilen önemli bir başarıdır. Türk futbolunda altı çizilerek kamuoyuna sunulması gereken iki başarı var. Biri Galatasaray'ın UEFA Kupası şampiyonluğu, diğeri de Bursaspor'un Süper Lig şampiyonluğudur. Bu iki başarının birisinin içinde olmak bizi gururlandırıyor. Başarıların devam etmesi, daha güzel başarılar elde etmek gibi bir sorumluluğu üzerimize yüklüyor. Sorumluluğunun bilincinde bir insan olarak daha fazla çalışacağız."

"HEDEFİN PEŞİNDEN KOŞUYORUZ"

Bugün Türkiye'de bir Anadolu takımının şampiyonluğunu konuşmanın erken olduğunu dile getiren Sağlam, şunları söyledi:

"Bu, insanları kandırmak olur. Bu, kendi takımınızla da ilgilidir. Eskişehirspor'un gerçekçi hedefi Avrupa kupalarına katılmaktır. İlerleyen günlerin ne göstereceğini birlikte yaşayacağız. Üç maç kazanıp, bir dönem yukarı çıkıp, hemen hedefi yükseltecek değiliz. Şartlar hedefimizi revize etmeyi gerektirirse oturup konuşuruz. Şimdiden şampiyonluk hedefi ortaya koyup, camiayı, taraftarı, oyuncuyu, yönetimi baskı altına sokmanın gereği yok. O, bize zarar verir. Ayaklarımız sağlam yere basıp, gerçekçi bir hedef koyup camiamızı ve taraftarımızı bu şekilde yönlendirip, o hedefin peşinden koşuyoruz."

Haberin Devamı