Gazete Vatan Logo
Futbol Sahada acı ölüm!

Sahada acı ölüm!

Dinamo Bükreşli Patrick Egeng, Hagi'nin teknik direktörlüğünü yürüttüğü Viitorul Constanta'ya karşı oynanan maçta geçirdiği kalp krizinin ardından hayatını kaybetti.

Sahada acı ölüm!

Romanya Liga 1'in son hafta mücadelesinde Dinamo Bükreş ile Viitorul Constanta karşı karşıya geldi.

Mücadelenin 63. dakikasında oyuna dahil olan 26 yaşındaki Kamerunlu futbolcu Patrick Ekeng, 70. dakikada orta sahada bir anda yere yığıldı. Maça ara verildi ve Patrick Ekeng'e 3 dakika içinde müdahale edildi. Hemen hastaneye kaldırılan Ekeng, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Patrick Ekeng'in ölüm nedeni tam olarak açıklanmazken, Kamerunlu futbolcuya 3 dakika da olsa geç müdahale yapıldığı ve hayatını bu nedenle kaybettiği kaydedildi. Ayrıca, saha kenarında bekleyen ambulansın da gerekli teçhizata sahip olmadığı ve yapılan ilk müdahalenin yetersiz olduğu eleştirileri gündeme getirildi.

Romen basını ise, maçın hakemi olan ve aynı zamanda doktor olan Florin Marcu'nun oyunu aniden durdurmamasının da Patrick Ekeng'in hayatını kaybetmesinde etkili olduğunu yazdılar.

Öte yandan, hakem Marcu, Patrick Ekeng'in hastaneye kaldırılması sonrası maçı devam ettirdi ve mücadele 3-3 sona erdi.


TÜM SPOR AKTİVİTELERİ İPTAL

Haberin Devamı

Romanya Futbol Federasyonu, Patrick Ekeng'in hayatını kaybetmesi nedeniyle ülkedeki tüm futbol aktivitelerini ertelediğini duyurdu.
Eşini dün evine, Fransa'ya yollayan Patrick Ekeng'in maçtan sonra uçakla ailesinin yanına gitmeyi planladığı öğrenildi.
Dinamo oyuncuları ve taraftarlar, gece yarısı Ekeng'in hayatını kaybettiği yere gidip onu andılar