Gazete Vatan Logo
Futbol Şaka tatlı bitti!

Şaka tatlı bitti!

Filenin Sultanları, Dünya Şampiyonası 3. maçında adeta kâbus gördü

Şaka tatlı bitti!

Dominik Cumhuriyeti önünde rahatça 2-0’ı yakalayan Milliler, rehavete kapıldı. Final setine giden mücadelede iki maç sayısı çeviren Ay-yıldızlılarımız zor da olsa kazandı.

İLENİN Sultanları, Dominik Cumhuriyeti’ni 3-2 ile geçip, 3. maçında 2. galibiyetini aldı. Dünya Şampiyonası’nın ilk 2 gününde kritik sayılar alarak takıma katkı yapan Seda’nın sakatlığı nedeniyle süre almadığı maçta ilk 2 seti rahat oynayarak kazanan Ay-yıldızlılar, bayan voleybolunda klasik haline gelen 3. set sendromunu yaşadı ve karşılaşmayı gereksiz yere uzattı.



MAÇA iyi başlayan Sultanlar, ilk teknik molaya 8-6, ikincisine ise Neslihan’ın sayılarıyla 16-9 önde girdi. Daha sonra Bahar’ın ortadan iyi blok tutması ve Neriman’ın da devreye girmesiyle ilk oyunu 25-20 Türkiye kazandı. İkinci bölüme ise Neslihan, Neriman, Bahar ve Naz’ın peş peşe aldığı sayılarla fırtına gibi girerek 4-0’ı yakaladık. Adından Neslihan’ın ace atma rekoru kırmaya çalıştığı setin galibi 25-14’le biz olduk.

YAPMA GÖZDE!

ÜÇÜNCÜ oyunda ise rehavet başladı. Dominik Cumhuriyeti’nde özellikle Eve ve Nunez’in her topu öldürmesi ve manşette yaşadığımız sorunlar bu bölümde pahalıya mal oldu ve oyun 2-1’e geldi. 4. sette ise antrenör Mehmet Bedestenlioğlu 3 set iyi oynayan Esra’nın yerine Gözde’yi tercih etti ve kaptanı bu bölümde hiç kullanmadı. Dominik Cumhuriyeti’nde Rivera ile Nunez’in iyi oyununa Gözde’nin final bölümünde yaptığı iki kritik hata da eklenince oyun 25-23 Dominik üstünlüğüyle sonuçlandı ve final setine geçildi.

SON bölümün daha ilk sayısında Neslihan’ın ne kadar hırslı olduğu belliydi. Vurduğu toptan alev çıkıyordu sanki. Saha değişimine 8-7 önde girdik ancak Dominik’te Nunez çabukluğunu kullanarak sayıları topladı ve skor 14-14’e geldi. Hatta 2 kez de maç sayısı attılar ama avantajı yakaladığımız bölümde Eda’nın 2 süper servisi seti 17-15, maçı da 3-2’yle bize getirdi.

Milliler yarın 06.30’da grupta galibiyeti olmayan Kanada’yla karşılaşacak. Maç NTVSpor’dan yayınlanacak.

Naz: 10 yıl yaşlandım

DOMİNİK Cumhuriyeti galibiyeti sonrası pasör Naz Aydemir, ilk 2 setin çok kolay olduğunu, ancak rakibin daha sonra çok güçlü bir oyun ortaya koyduğunu dile getirdi. Aydemir, “Bu maçta 10 yıl yaşlandım diyebilirim. Bu galibiyetle hayâllerimizi kurtardık” derken kaptan Esra ise, “2. setten sonra oynamayı bıraktık. Bunun nedenini bilmiyorum ama o dakikadan sonra ataklarını durduramadık. Çok zor bir maçtı” ifadelerini kullandı.

‘Üst üste 3 maç stres yarattı’



A Milli Takım Antrenörü Mehmet Bedestenlioğlu, Dominik önünde iki ayrı maç oynadıklarını belirtti:
“İLK 2 sette iyi bir performans sergiledik. Maalesef kuranın azizliğine uğradık ve 3 gün üst üste çok önemli maçlar oynadık. Bunun stresi oyunculara yansıdı ve bir anda konsantrasyon kaybı yaşadılar. 2. setten sonra oyun adeta durdu. Seda’nın ayağında hafif bir şişlik vardı. Oynamak istedi ama riske girmedik.”

Haberin Devamı