Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Sakatlıklardan yeniden doğdu

Sakatlıklardan yeniden doğdu

Beşiktaş'ın bu sezon sakatlıklar konusunda en çok sıkıntı yaşayan futbolcularından Mustafa Pektemek, son haftalarda formda bir görüntü ortaya koydu.

Sakatlıklardan yeniden doğdu

Siyah-beyazlı takımın Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'u 2-0 yendiği maçta takımının ikinci golünü atan Mustafa Pektemek, hem ilk 11'deki yerini sağlamlaştırdı hem de kritik maçlarda takımına gol yollarında katkı verdi.

Siyah-beyazlı takım, son 3 haftada Trabzonspor (2-0), Kardemir Karabükspor (2-1) ve Kasımpaşa (5-1) maçlarını kazanırken, tecrübeli oyuncu da 2 kez rakip fileleri havalandırdı. Mustafa Pektemek, Kasımpaşa maçında takımının ilk golünü atarken, Trabzonspor karşısında da ikinci gole imza attı.

Ligin ilk yarısında bir kez takımına gol katkısında bulunan forvet oyuncusu, ikinci yarıda 3 gol kaydetti.

Süper Lig'in ilk yarısında Balıkesirspor karşısında alınan 1-0'lık galibiyetin golünü atan Mustafa Pektemek, ayrıca Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor mücadelesinde bu sevinci yaşadı.

Beşiktaş'a 2011-2012 sezonu başında Gençlerbirliği'nden transfer olan ancak sık sık sakatlık problemi yaşayan tecrübeli oyuncu, bu sezon da aynı sorunla mücadele etmesine rağmen geride kalan 2 sezona göre daha iyi performans sergiledi.

Haberin Devamı

Kara Kartallar'daki ilk sezonunda daha fazla maça çıkan ve gol sevinci yaşayan siyah-beyazlı oyuncu, bu sezon ise özellikle son maçlarda formunu yükseltmeyi başardı.

Siyah-beyazlı takımdaki ilk sezonunda 8 gole imza atan Mustafa Pektemek, bu sezon ise 29. hafta sonunda 4 gole ulaştı.

Tecrübeli oyuncu, 2012-2013'te sadece 2 kez Süper Lig mücadelesinde rakip fileleri havalandırırken, geçen sezon da 3 karşılaşmada gol sevinci yaşayabildi.

SAKATLIKLARDAN DÖNMEYİ BİLDİ

Beşiktaş'taki kariyerinde adı sık sık sakatlıklarla anılan Mustafa Pektemek, bu sorunu uzun süre yaşamasına rağmen geri dönmeyi başardı.

Siyah-beyazlı formayla ilk iki sezonunda fazla sakatlık sorunu yaşamayan golcü oyuncu, son 2 sezonda ise bu nedenden dolayı takımından ayrı kaldı. Geçen sezon sakatlığı nedeniyle 23 maçta forma giymeyen Mustafa Pektemek, bu sezon ise 12 maç kaçırdı.

Bu sezonun başında sol üst adalesindeki yırtık nedeniyle forma giyemeyen Mustafa Pektemek'in, ligin ilk yarısında Trabzonspor ile oynanan karşılaşmada rakibiyle kafa kafaya çarpışmasından dolayı burnunda ve yüzünde kırıklar meydana geldi.

Haberin Devamı

Son olarak sağ ayak 4. parmağındaki kırık nedeniyle formasından uzak kalan tecrübeli oyuncu, bu sakatlığının ardından takımdaki yerini aldı ve katkı vermeye başladı.

ÜST ÜSTE ÜÇ 90 DAKİKA

Tecrübeli futbolcu, Beşiktaş'taki 4 sezonluk kariyerinde en istikrarlı performansı da son 3 maçta yakaladı.

Siyah-beyazlı takımda ilk 11'de fazlasıyla şans bulmasına rağmen bu mücadelelerin tamamında sahada kalamayan Mustafa; Kasımpaşa, Kardemir Karabükspor ve Trabzonspor karşılaşmalarını tamamlamayı başardı.

Mustafa Pektemek, Beşiktaş'ta geçmiş sezonlarda üst üste sadece 2 maçta 90'ar dakika oynama fırsatı buldu.

2011-2012'de toplam bin 475 dakika sahada kalan tecrübeli oyuncu, bu sezon şu ana dek 632 dakikaya ulaştı.

2012-2013'te toplam 639 dakika forma şansı bulan Mustafa Pektemek, geçen sezon ise 736 dakika süre alabildi.