Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Samet Karta'dan tarihi başarı

Samet Karta'dan tarihi başarı

Milli kayakçı Samet Karta, Türkiye tarihinde ilk kez ABD'de düzenlenen Kayakla Atlama FIS Cup yarışında birinci oldu.

Samet Karta'dan tarihi başarı

1993 Erzurum doğumlu milli kayakçı Samet Karta, 15 Şubat'ta ABD'nin Vermont eyaletinde bulunan Brattleboro'da Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen Kayakla Atlama FIS Cup da birinci olarak Türkiye'ye bu alanda madalya kazandıran ilk sporcu oldu.

Türkiye Kayak Federasyonu'nun son dönemde gerçekleştirdiği atılımlar çerçevesinde bir süredir Finlandiyalı ünlü antrenör Niemela Pekka ile çalışan Samat Karta'nın elde ettiği başarı, Türkiye kayak camiasında büyük bir mutlulukla karşılandı. 20 - 22 Şubat tarihlerinde, Lake Placid'de ve Iron Mountain'da düzenlenecek olan; kıtalararası FIS COC yarışmalarına katılacak milli sporcu, ilk 30'a girdiği halde alacağı puanlar ile Kayakla Atlama Dünya Kupası yarışmalarına girme hakkını kazanacaktır.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, bu büyük başarının gurur verici olduğunu belirterek, "Bu, ülkemiz için çok önemli bir başarı ve Federasyonumuz ile camiamızın bir arada çalışarak neler başarabileceğinin göstergesi. Genç sporcumuza bizi böyle gururlandırdığı için teşekkür ediyorum. Çok çalışarak ve ehil ellerde iyi atletlerin neler yapabileceğini bize gösterdi. İnanıyorum ki, tüm kayak camiası başarıya odaklanırsa çok daha fazla sayıda sporcumuz katıldıkları yarışlardan benzer sonuçlarla dönecekler, çok daha üst başarılara ulaşacaklar. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Haberin Devamı