Gazete Vatan Logo
Futbol Galatasaray, zirve yürüyüşünü devam ettiyor

Galatasaray, zirve yürüyüşünü devam ettiyor

Galatasaray, Süper Lig'in 33. haftasında evinde Pendikspor'u ağırladı. Son 13 lig maçını kazanarak muhteşem bir çıkış yakalayan ve şampiyonluk yürüyüşüne devam eden Sarı-Kırmızılılar, İstanbul ekibini de 4-1'le geçti ve kendisine ait olan 14 maçlık galibiyet serisini tekrarladı.

Galatasaray, zirve yürüyüşünü devam ettiyor

Trendyol Süper Lig'de heyecan devam ediyor. 33. hafta maçında Galatasaray, Pendikspor'u konuk etti.

Müsabakayı 4-1 kazanan sarı-kırmızılılar puanını 90 yaptı ve liderliğini sürdürdü. Ligdeki son mağlubiyetini ligin ilk yarısında deplasmandaki Hatayspor’a karşı alan Galatasaray, yenilmezlik serisini 21 maça çıkardı.

Sarı-kırmızılılar ligde bu süreçte; Pendikspor ve Alanyaspor'u 2'şer, Adana Demirspor, Fatih Karagümrük, Konyaspor, Kayserispor, Trabzonspor, İstanbulspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Başakşehir, MKE Ankaragücü, Antalyaspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Kasımpaşa, ve Hatayspor'u da 1'er kez mağlup ederken, Fenerbahçe ve Sivasspor ile de berabere kaldı.

Galatasaray gelecek hafta deplasmanda Adana Demirspor ile karşılaşacak.

Puanını 90 yapan Aslan en yakın rakibi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını da maç fazlasıyla 5 puana çıkardı.

Galatasaray bu maçla birlikte Süper Lig’deki galibiyet serisini 14’e yükseltti. Sarı-kırmızılılar böylece geçtiğimiz sezon yaptığı ligde art arda kazanma rekorunu egale etti.

Haberin Devamı

Cimbom bu süreçte Kayserispor, Trabzonspor, İstanbulspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Başakşehir, MKE Ankaragücü, Antalyaspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Kasımpaşa, Hatayspor, Alanyaspor ve Pendikspor'u mağlup etti.

Sahasında son olarak 2022-2023 sezonunda Giresunspor’a 1-0 yenilen Aslan daha sonra oynadığı 34 lig mücadelesinde 32 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Cimbom bu sezon ligde evinde oynadığı 17 karşılaşmada da 3 puan aldı ve bu alanda sahasında puan kaybetmeyen tek takım olarak dikkat çekiyor.

ABDÜLKERİM 4. GOLÜNÜ ATTI

Sarı-kırmızılıların ikinci golünü savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakcı attı. Müsabakanın 40. dakikasında Hakim Ziyech’in sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde iyi yükselen Abdülkerim Bardakcı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skoru 2-0’a getirdi.

Sarı-kırmızılıların ilk golünü Arjantinli futbolcu Mauro Icardi kaydetti. Maçın 35. dakikasında sol kanattan Derrick Köhn’ün pasında Dries Mertens bekletmeden Icardi’ye çıkardı. Bu oyuncunun ceza yayından plase vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti ve skor 1-0 oldu.

Haberin Devamı

31 yaşındaki futbolcu bu golle birlikte Süper Lig’deki gol sayısını 20’ye çıkardı ve krallık yarışında Fenerbahçe’nin Bosna Hersekli forveti Edin Dzeko’yu yakaladı. Arjantinli futbolcu ayrıca ligde son 5 maçta 6. golünü kaydetti.

Mücadeleye 11’de başlayan Mauro Icardi’nin yerine 83. dakikada Carlos Vinicius girdi.

MAÇ ÖZETİ

Son düdük geldi ve Galatasaray sahadan 4-1 galip ayrıldı.

90'GOL! 90+6' Kerem Aktürkoğlu skoru 4-1 yaptı. Penaltı atışında topun başına geçen Kerem, yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi.

90'Hakem kalecinin çizgiden önce olduğu gerekçesiyle penaltının tekrar atılmasına karar verdi.

90'Kerem Aktürkoğlu kullandığı penaltı atışında kaleci Erdem'i geçemedi.Kaçan Penaltı - Kerem Aktürkoğlu

90'Sarı Kart - Erdem Canpolat

90'Vinicius ceza sahasında yerde kaldı. Galatasaray penaltı kazandı.

90'+4' Maçın sonunda en az 4 dakika daha oynanacak.

85'GOL! Alpaslan Öztürk farkı ikiye indiren golü attı. Sağ kanattan kulanılan serbest vuruşta Cekici ceza sahasına ortaladı. Alpaslan'ın kafa vuruşunda top ağlara gitti.

Haberin Devamı

77'GOL! Galatasaray, Mertens'in golüyle skoru 3-0 yaptı. Ceza sahasının solunda topla buluşan Mertens dar açıdan kaleyi düşündü. Mertens'in şık vuruşunda top ağlara gitti.

72'Sol kanattan yapılan Pendikspor ortasında Nelsson topu kornere gönderdi.

63'Mame Thiam'ın arka direkteki Umut'a aşırtma pası Nelsson'dan geçmedi.

58'Cekici sağ kanattan ceza sahasına ortaladı. Ön direkte Umut'un vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

54'Ziyech sağ çaprazdan kaleyi yokladı. Sert şutta top üstten dışarı çıktı.

51'Savunmanın hatasında topu kazanan Icardi, sağ çaprazdan içeri ortaladı. Ceza sahasında Barış Alper'in vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

49'Lusamba ceza yayından araya pasını aktardı. Kale önünde hareketlenen Thiam yetişemedi ve top kaleci Muslera'da kaldı.

İkinci yarı başladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı sona erdi.

45+3' İlk yarının sonunda en az 3 dakika daha oynanacak.

40'GOL! Abdülkerim Bardakcı skoru 2-0 yaptı. Kerem sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda içeri ortaladı. Ceza sahasında Abdülkerim'in kafa vuruşunda top ağlara gitti.Gol - Abdülkerim Bardakcı

Haberin Devamı

38'Barış Alper sol çaprazdan kaleyi yokladı. Sert şutta kaleci Erdem topu çift yumrukla karşıladı.

35'GOL! Galatasaray, Icardi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Ceza yayının solunda topla buluşan Icardi topa gelişine vurdu. Icardi'nin sert şutunda top ağlara gitti.

17'Kaan Ayhan sağ kanattan içeri ortaladı. Ceza sahasında Kerem Demirbay'ın vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

14' Ani gelişen Pendikspor atağında Thiam pasını Umut'a verdi. Ceza sahasının sağında topla buluşan Umut istediği vuruşu yapamadı ve savunma topu uzaklaştırdı.

Maç başladı.

İLK 11'LER

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper, Mertens, Ziyech, Icardi

Pendikspor: Erdem Canpolat, Serkan, Alpaslan, Murat, Nuno, Ndiaye, Lusamba, Halil, Gökcan, Thiam, Umut.