Gazete Vatan Logo
Şampiyonlar Ligi Fatih Terim'den çok konuşulan Türkiye yorumu! Liverpool - Real Madrid finalinde skandal

Fatih Terim'den çok konuşulan Türkiye yorumu! Liverpool - Real Madrid finalinde skandal

Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool ve Real Madrid arasında oynanacak final maçı, stadyum dışında yaşanan yoğunluk nedeniyle başlayamadı. Skandal olaya maçın yorumcusu Fatih Terim de tepki gösterdi.

Fatih Terim'den çok konuşulan Türkiye yorumu! Liverpool - Real Madrid finalinde skandal

Real Madrid ve Liverpool'un karşı karşıya geldiği Şampiyonlar Ligi finalinde 2021/22 sezonunun şampiyonu bugün belli oluyor. Normal şartlarda TSİ 22.00'de başlaması gereken final mücadelesi organizasyon eksikliği nedeniyle başlayamadı. Maçın 36 dakika gecikmeyle 22:36'da başlayacağı duyuruldu.

Tüm dünyada ekran başına kilitlenen milyarlarca taraftar bu duruma isyan etti. Stat çevresinde oluşan yoğunluğa Fransız polisler biber gazıyla müdahale etti.

UEFA'dan yapılan açıklamada, stadyum dışında yaşanan yoğunluk sebebiyle taraftarların içeriye giremediği ve stadyum çevresindeki yoğun trafik nedeniyle bazı taraftarların maça gelemediği belirtildi.

FATİH TERİM'DEN ELEŞTİRİ, TÜRKİYE'YE ÖVGÜ

Dev finalin yorumcusu Fatih Terim, Paris'te organizasyon eksikliğini eleştirirken Türkiye hakkında övgü dolu sözler sarf etti.

Terim açıklamasında, ''Hayatım boyunca böyle bir şeye rastlamadım, görmedim. Bizim ülkemiz organizasyon olarak çok çok ileride. Biz bu organizasyonu çok güzel yaparız. Son anda yine vazgeçmezlerse. Çok daha güzel yaptık daha önce." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fatih Terim'in Liverpool - Real Madrid maçı öncesi bazı tespitleri şöyle:

Fatih Terim: "Çok ilginç bir veri var. Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde kendi sahasında maç başına 18 top kaybı yaptı. Tam tersi Liverpool'un maç başına rakip yarı sahada 18 top kazandı. Liverpool ayrıca direkt hücumu etkili yapan bir takım. Önemli bir parametre."

Fatih Terim: "Benzema sadece gol atmıyor. Oyun kurulumunda derine inmesi ve hücum organizasyonlarını yönlendirmesi, Real Madrid'in en güçlü atak aksiyonu."

Fatih Terim: "Galatasaray'dayken, Porto ile Şampiyonlar Ligi grubuna düştüğümüzde rakibi analiz ederken Militao için 'Dünyanın en iyi kulüplerinden birine gider' demişiz o zaman. Bana hatırlattılar. Akabinde Real Madrid'e gitti."

Gökhan Abdik: "Benzema mı? Salah mı?"

Fatih Terim: "Benzema"