Gazete Vatan Logo
Şampiyonlar Ligi Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi rakibi belli oldu

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi rakibi belli oldu

Süper Lig sezonunu şampiyon tamamlayan ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 2. ön eleme turundan dahil olacak olan Galatasaray'ın rakipleri belli oldu. Sarı Kırmızılı temsilcimiz, Zalgiris - FC Struga eşleşmesi galibi ile eşleşecek.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi rakibi belli oldu

2022-2023 Süper Lig sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Galatasaray ülkemizi Avrupa’da temsil etmek üzere Şampiyonlar Ligi’ne gitmeye hak kazandı. Turnuvaya 2. ön eleme turundan dahil olacak sarı-kırmızılı kulübün rakibi belli oldu. Aslan'ın Devler Ligi'ne kalabilmesi için 3 tur geçmesi gerekiyor.

GALATASARAY SERİBAŞI

Galatasaray, Devler Ligi ön eleme turlarında "Ülke şampiyonları" kulvarında mücadele edecek. Sarı-kırmızılı ekip bu kategoride, son beş yıldaki performanslara göre belirlenen kulüp katsayı puanı sıralamasında en iyi dördüncü takım konumunda. Bu sebeple Cim-Bom, yoluna devam etmesi durumunda üç turda da seribaşı pozisyonunda yer alacak

Galatasaray ayrıca katsayı puanında ilk 3'te yer alan ve kendisi gibi her turun kura çekimine seribaşı girecek olan Dinamo Zagreb (Hırvatistan), Kopenhag (Danimarka) ve Young Boys'la (İsviçre) da eşleşmeyecek.

MAÇLAR 25-26 TEMMUZ'DA

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın da boy göstereceği ikinci ön eleme turunda ilk maçlar 25-26 Temmuz'da, rövanş karşılaşmaları ise bir hafta sonra yapılacak. Takımlar, üçüncü ön eleme turu ilk maçları için 8-9 Ağustos'ta, play-off turu ilk müsabakaları için 22-23 Ağustos'ta yeşil zemine çıkacak. Bu turlarda da rövanş karşılaşmalarının heyecanı ilk maçların haftasında yaşanacak.

Haberin Devamı

İŞTE RAKİP

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki rakibi FK Zalgiris Vilnius (Litvanya) / FC Struga (Makedonya) galibi oldu. Galatasaray, ilk maçı 25-26 Temmuz'da deplasmanda; rövanş maçını 1-2 Ağustos tarihinde evinde oynayacak.

Tüm eşleşmeler şu şekilde:

Zalgiris Vilnius / Struga - Galatasaray (Zalgiris Vilnius 1995-96 sezonunda Trabzonspor'la eşleşmiş Litvanya ekibi 1.Turda temsilcimize elenmişti)

Ballkani / Ludogorets - Olimpija Ljubljana / Valmiera

Rakow Czestochowa / Flora Tallinn - Lincoln Red Imps / Karabağ

Klaksvik / Ferencvaros - Hacken / The New Saints

HJK Helsinki / Larne - Molde

Shamrock Rovers / Ön elemeden gelecek takım - Kopenhag

Farul Constanta / Sheriff Tiraspol - Hamrun Spartans / Maccabi Haifa

Aris Limassol - Partizani / BATE Borisov

Haberin Devamı

Urartu / Zrinjski - Slovan Bratislava / Swift Hesper

GNK Dinamo - Astana / Dinamo Tiflis

Dnipro-1 - Panathinaikos

Galatasarayın Şampiyonlar Ligi rakibi belli oldu