Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş'ta 8 isimle yollar ayrılıyor! Yeni sezona değişen kadro

Beşiktaş'ta 8 isimle yollar ayrılıyor! Yeni sezona değişen kadro

Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurmak için kontenjanda yer açmak zorunda olan Beşiktaş şimdiden çalışmalara başladı.

Beşiktaş'ta 8 isimle yollar ayrılıyor! Yeni sezona değişen kadro

Bu sezonki hedefini ligi 3. bitirmek ve Türkiye Kupası'nı kazanmak olarak belirleyen Beşiktaş, gelecek sezon teknik direktör Fernando Santos yönetiminde şampiyonluk ipini göğüslemek istiyor.

Robin Knoche listede

Fernando Santos'un kadroda düşünmediği isimlerle yollarını ayıracak Beşiktaş'ta yönetim gelecek sezonun kadrosunu planlamaya şimdiden başladı. Futbol Koordinatörü Samet Aybaba, Avrupa'da oyuncu izlemeye devam ederken aynı zamanda sezon sonu sözleşmesi bitecek futbolculara da göz dikildi. Sabah'ın haberine göre; bu isimler arasında Union Berlin'in tecrübeli stoperi Robin Knoche bulunuyor.

En önemli konu gidecekler

Ancak Kartal'ın yeni transfer yapabilmesi için Santos'un raporu doğrultusunda gelecek sezon en az 9-10 yabancı futbolcusu ile yollarını ayırması gerekiyor. Bu nedenle yaz döneminde gelecek oyunculardan çok gidecekler açısından çok yoğun bir süreç yaşanması bekleniyor.

Kartal'ın 18 yabancısı var

Sözleşmeli 18 yabancısı fubolcusu bulunan Beşiktaş, yeni kurala göre kadrosuna 12 isim yazabilecek. Mevcut yabancılardan Valentin Rosier, Jean Onana, Ajdin Hasic, Francisco Montero ve Badra Cisse kiralık olarak farklı kulüplerde forma giyiyor.

Haberin Devamı

6 futbolcu gelecek sezon kadroda düşünülmüyor

Rosier'i kiralayan Nice, Fransız futbolcunun opsiyonu kullanmayı planlarken diğer oyuncular ise yüksek ihtimalle takıma dönecek. Onana, Hasic, Montero ve Cisse dışında Ante Rebic ile Chamberlain de kadroda düşünülmeyen futbolcular arasında yer alıyor.

Muleka için teklifler değerlendilecek, Ghezzal'ın opsiyonu kullanılmayacak

Öte yandan Beşiktaş'ta, bu 6 oyuncu ayrılsa dahi sadece bir kontenjanlık yer olacağı için Kongolu futbolcu Jackson Muleka'ya da gelecek bonservis teklifleri değerlendirilecek. Ayrıca mukavelesi sona eren Rachid Ghezzal'ın opsiyonu kullanılmayacak.