Gazete Vatan Logo
Galatasaray Alkışlar şampiyona

Alkışlar şampiyona

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, Çaykur Rizespor'a konuk oldu.

Alkışlar şampiyona

ŞAMPİYONLUĞU geçen hafta ilan eden G.Saray ile ligde kalmayı 3 hafta önce garantileyen Ç.Rize karşı karşıya geldi, diye de başlayabilirdi maç yazısı.. Ama Rize’de hem şampiyonluktan hem de ligde kalma mücadelesinden çok daha önemli bir olay vardı..
GENELLİKLE sezonun sonlarında İngiltere, Almanya gibi liglerde gördüğümüz, özendiğimiz bi tablo vardı Rize’de. Şampiyon G.Saray’ı maç önünde tüm Rizespor takımı ve teknik heyeti alkışlıyordu.. Bu güzel görüntü futbolun, centilmenlik, sportmenlik, dostluk ve saygı gibi bütün unsurları içinde barındırınca çok daha güzelleştiğini hatırlatıyordu. İşte bu güzel görüntüyü izlettirdikleri için Rizespor’un yönetimini, teknik heyetini ve oyuncularını tek tek tebrik etmek lazım.
KORAY KIZARDI
MAÇA gelince söylenecek fazla bi’ şey yoktu. Zaten G.Saray şampiyon olmuş, Rize de ligde kalmıştı. Bu yüzden Hamza Hamzaoğlu, çarşamba günkü kupa finalini düşündüğü için neredeyse tüm aslarını İstanbul’da bırakmıştı. Geriye kalan da şampiyonluğun rahatıyla vitesi boşa atmıştı. İlk yarıda G.Saray’ın iki pozisyonu da uzaktan şutlardı.
2. yarıya Rize golle başladı. 52’de Eren ceza sahsının sağ köşesinden harika bir vuruşla topu çataldan ağlara yolladı: 1-0. Son maçını kaybetmek istemeyen sarı-kırmızılılar daha ofansif oynamaya başlasa da ciddi açıklar verdi. 81’de Koray, Kweuke ceza sahasına girmeden indirince jübilesini yapan Mustafa Kamil Abitoğlu kırmızı kartla cezalandırdı. 86’da Sabri’nin ortasına kafayı vuran Umut takımını mağlubiyetten kurtardı: 1-1.

Haberin Devamı

İLK KIRMIZI KORAY'A

G.SARAY’DA bu sezonki ilk kırmızı kartı dün Rize’de Koray gördü. Dünkü kart olmasa G.Saray, Koray’ın eski takımı Dortmund ile birlikte Avrupa’nın önde gelen liglerinde kırmızı kart görmeyen 2 takımdan biri olacaktı.