Gazete Vatan Logo
Futbol Şampiyon Button!

Şampiyon Button!

Yarışa 14. sırada başlamasına karşın agresif pilotajı Button’ı 5. sıra ve şampiyonluğa taşıdı. Brezilya GP’sinin galibi ise Mark Webber oldu

FORMULA 1’de yeni sezon mart ayında başladığında büyük bir sürpriz yapmıştı Brawn. Honda’nın yıllarca yatırım yaptıktan sonra ekonomik kriz nedeniyle F1’den ayrılmaya karar vermesi otomobilleri takımın direktörü eski Ferrari teknik direktörü Ross Brawn’a bıraktı. Brawn’ın kısıtlı imkanları ve önceki yıllarda dökülen Honda ile fazla bir şey yapması beklenmiyordu ama herkesi şaşırtan harika otomobille Jenson Button ilk 7 yarışın 6’sını kazandı ve bunların sonuncusu İstanbul’un ardından çoktan şampiyon ilan edilmişti bile.

ANCAK sezon içinde hızlı gelişen rakiplerine karşı Brawn’ın üstünlüğü yok oldu. Button’ın şansı ise rekabetin takımlar arasına dağılması ve hiçbir pilotun öne çıkamaması oldu. Button İstanbul’dan sonra bir daha yarış kazanamasa ve sadece bir kez podyuma çıksa bile puanlar dağıldığı için liderlikten hiç inmedi ve nihayet dün sezonun sondan bir önceki yarışı Brezilya GP’sinde dünya şampiyonluğunu ilan etti.

BREZİLYA’DAKİ yarışta da sezonun ikinci yarısı boyunca yanında olan şansın yine Button’a destek verdiğini gördük. 14. sırada başlayan İngiliz pilot önde yaşanan kazaların ardından bir anda 5 sıra birden yükseldi. Uzun süredir görmediğimiz kadar agresif pilotajla 3 sıra da kendisi alınca bir anda şampiyonluk potasına girdi. Tek rakibi takım arkadaşı Rubens Barrichello da bitime 8 tur kala lastik patlatınca 3.’lükten 8. sıraya indi ve yarışı 5. tamamlayan Button şampiyonluğa ulaştı. Bu sonuçlarla Brawn da markalar şampiyonluğuna ulaştı.

WEBBER GEÇ AÇILDI

BREZİLYA’DA Red Bull’dan Mark Webber baştan sona üstün olduğu yarışta damalı bayrağı ilk sırada geçerken BMW’den Robert Kubica beklenmedik şekilde iyi bir yarışla ikinci, 17. sırada start alan McLaren’den Lewis Hamilton ise üçüncü oldu. Sebastian Vettel (Red Bull) 4., Kimi Raikkonen (Ferrari) 6., Sebastien Buemi (Toro Rosso) ise 7. olarak diğer puanları alan pilotlar oldular

Haberin Devamı