Gazete Vatan Logo
Basketbol Şampiyon Galatasaray!

Şampiyon Galatasaray!

G.Saray Odeabank tarih yazdı, ezeli rakibi F.Bahçe'yi yenerek Avrupa'nın 1 numaralı kupasını kazanan ilk Türk takımı oldu.

Şampiyon Galatasaray!

2. çeyrekte 21 sayı farkı yakalayan Cimbom, Kanarya'nın geri gelmesine engel olamadı. Fark 2'ye kadar inse de Şebnem'in üst üste 2 üçlüğüyle dirilen Aslan, şampiyon oldu... Torrens ise MVP ödülünü aldı.



Ancak dar rotasyonla oynayan sarı-kırmızılılar dakikalar geçtikçe oyundan düşmeye başladı. F.Bahçe ise farkı yavaş yavaş eritti. Devre 13 sayı sayı farkla biterken, 3. periyot ise 9 sayıyla G.Saray lehine sonuçlandı. G.Saray, son periyotta da hücumda organize olmakta çok zorlanınca F.Bahçe hızla arayı kapattı. 5.5 dakika kala fark 2'ye inerken, devreye sürpriz bir isim; Şebnem Kimyacıoğlu girdi. Ekrem Memnun çok fazla süre tanımadığı ve maçta sadece 5 dakika sahada kalan Şebnem biri yaklaşık 8 metreden çok kritik 2 üçlük isabeti bulup maçı kopardı.



Son bölümde taktik faullerde de hata yapmayan G.Saray, sahadan 69-58'le galip ayrıldı, 2008-09'daki FIBA Avrupa Kupası zaferinin ardından FIBA Avrupa Ligi şampiyonluğunu da kazanıp tarih yazdı.

Organİzasyonun en değerli oyuncusu (MVP) ise bu ödülü Halcon Avenida formasıyla daha önce de kazanmış olan G.Saray'ın İspanyol yıldızı Alba Torrens seçildi.

Işıl: Hayâlim gerçek oldu

G.Saray'ın kaptanı Işıl Alben, Euroleague zaferi için antrenörleri Ekrem Memnun'a teşekkür etti: "İnanılmaz mutluyuz. Ekrem ağabey benim için gerçek bir kahraman. Onu bu sözlerle anlatabilirim ancak.

Ben, Ekrem hocamıza hem kendi adıma hem de takımım adına teşekkür ediyorum. Benim için onun yeri gerçekten çok ayrı. Kötü zamanlar geçirdiğim oldu ama Ekrem ağabeyin desteği büyüktü. Kariyerimin başında bana ‘En büyük hayâlin nedir?’ diye sorsalardı, bu anı yaşamak derdim."

Arıboğan: Çok özel bir gün

Dev maçı yerinde izleyen G.Saray CEO'su Lutfi Arıboğan, "Bu çok özel bir gün. Bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Aysal: Netice muhteşem

G.Saray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, yılık olağan mali kongrenin ardından Euroleague'de şampiyon olan kadın basketbol takımını tebrik etti. Aysal bu zaferin çok önemli olduğunu belirterek, "Gerçekten güzel bir gündü. Kızlarımızın dışarıda kazandığı büyük zafer, gerçekten bugünü taçlandırdı. İki güzide kulübümüz Rusya'da karşılaştı. Maalesef tamamını izleyemedik ama netice muhteşemdi."

Haberin Devamı