Gazete Vatan Logo
Futbol Şampiyon taçlandı!

Şampiyon taçlandı!

Supersport'ta sezon dün sona ererken, yarışta 4. olan Kenan Sofuoğlu kupasına kavuştu

Şampiyon taçlandı!

Supersport’ta sezon dün Fransa’da sona ererken, yarışta 4. olan Kenan Sofuoğlu kupasına kavuştu.

İki hafta önce genel klasman liderliğini garantileyen
Kenan, M.Cours’da 25. saniye cezası alıp, 3. bitirdiği
yarışta 4. ilan edildi. Akşam ise törenle 3. kez şampiyonluk kupasını kaldırdı.

KENAN Sofuoğlu dün Fransa’da Magny Cours Pisti’ne şampiyon unvanıyla çıktı. Çünkü iki hafta önce Portekiz’de ikinci olup genel klasman liderliğini garantilemişti. 28 yaşındaki yarışçımız 4. sırada başladı yarışa. Kısa zamanda liderliğe yükseldi ancak daha sonra 4.’lüğe kadar geriledi ve mücadelenin büyük bölümünü bu sırada götürdü. Son bölümlerde ise öndeki üçlüye yaklaştı ve podyum savaşına girişti.

TEHLİKELİ ATAK!

SON turda da riskli bir atak yaptı ve önündeki Dan Linfoot’u geçti. Ancak o atağı Britanyalı sürücünün düşmesine neden oldu. Kenan yarışı 3. noktaladı fakat yaptığı tehlikeli atak nedeniyle gelen 25 saniye cezasıyla 4. ilan edildi, mücadeleye devam eden Linfoot ise 3.’lüğü almış oldu.

KENAN’IN bu yarıştaki amacı, sürücüsü olduğu Kawasaki’yi de markalar klasmanında şampiyonluğa taşımaktı. Ancak 4. sırayı alınca bunu başaramadı. Bu sıralamada Honda 287 puanla ilk sırayı aldı. Kawasaki ise 273 puanla 2. oldu. Sürücüler klasmanında ise 231 puanla zirvede yer alan Sofuoğlu’nu dünkü yarışta ikinci olan Jules Cluzel 210 puanla izledi. Magny Cours’da bu sezonki 4. yarış zaferini elde eden çaylak pilot Sam Lowes ise 172 puanla şampiyona klasmanında 3. oldu.

2 YIL SONRA KUPA

ÖTE yandan Kenan, Supersport Dünya Şampiyonası’nda kariyerinin 3. şampiyonluk kupasına ise akşam saatlerinde kavuştu. Sakarya Akyazı doğumlu pistlerdeki gururumuz, 2007 ve 2010’daki zaferlerinin ardından 2012 kupasını da dün düzenlenen ödül töreninde kaldırdı.

Bir Loeb klasiği!

DÜNYA Ralli Şampiyonası’nda (WRC) Citroen pilotu Sebastian Loeb, üst üste 9. şampiyonluğunu, sezonun bitimine iki yarış kala Fransa’da elde ettiği birincilikle ilan etti. Geçtiğimiz hafta gelecek sene bazı yarışlara katılacağını belirten Fransız sürücünün, bu demeci de dikkate alınırsa WRC kariyerinin son şampiyonluğunu kazandığı da söylenebilir.

2014 yılından itibaren WTCC’de yarışmayı planlayan Sebastian Loeb, Fransa’da bu sezonki 8., kariyerinin ise 75 WRC zaferine ulaştı.

Haberin Devamı