Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Şampiyonlar Ligi kura çekimi ne zaman?

Şampiyonlar Ligi kura çekimi ne zaman?

Şampiyonlar Ligi Kura Çekimi merakla bekleniyor. Devler Ligi'nde bu yıl Beşiktaş ve Club Brugge elerse Başakşehir ülkemizi temsil edecek. Peki Şampiyonlar Ligi kura çekimi ne zaman? Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri kimler?

Şampiyonlar Ligi kura çekimi ne zaman?

Şampiyonlar Ligi bu sezonda büyük bir heyecana sahne olacak. Geçen sezon Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş gruplara direk kalacak. Süper Lig'i 2. sırada tamamlayan Başakşehir ise Club Brugge ile eleme maçı oynuyor. Eğer Başakşehir rakibini elerse Türkiye'yi bu sezon Devler Ligi'nde 2 takım temsil etme hakkı kazanacak.

Şampiyonlar Ligi kura çekimi ne zaman?

İsviçre'nin Nyon'da UEFA merkezinde yapılacak kura çekimi 25 Ağustos Cuma günü yapılacak. Kura çekimi yayın bilgileri ve saati netleştikçe sayfa güncellenecek.

Şampiyonlar Ligi grup aşamasında 32 takım 8 grupta mücadele edecek. 4 torbadan yapılacak kura çekiminde Beşiktaş 3 ya da 4. torbada yer alacak. İlk iki torbada yer alacak takımlar belli diğer takımlar ise eleme maçlarından sonra netleşecek.

Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri - Şampiyonlar Ligi torbalar

1. Torba

Real Madrid

Bayern München

Chelsea

Juventus

Benfica

AS Monaco

Spartak Moscow

Shakhtar Donetsk

2. Torba

Barcelona

Atletico Madrid

Paris Saint-Germain

Borussia Dortmund

Sevilla

Manchester City

Haberin Devamı

Porto

Manchester United

Not: 3 ve 4 torba netleştikten sonra buraya eklenecek

Şampiyonlar Ligi'ne katılan takımlar ne kadar kazanacak?

UEFA, 2015-18 arası Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde kulüplere dağıtılacak para miktarını açıkladı. İki kupada da ödül parası ciddi ölçüde arttı. Şampiyonlar Ligi'nde toplam ödenecek rakam 1 milyar 257 milyon Euro'ya yükseldi. Yeni düzenlemeyle, playoff'ta eleyen takıma 2, elenen takıma ise 3 milyon Euro ödenecek. Market havuzundan ödenen yüzde 45'ten 40'a düşürülse de, Şampiyonlar Ligi'nde toplam ödül tutarı yüzde 60 oranında arttırıldı.

UEFA, Şampiyonlar Ligi gruplarında her galibiyet için 1.5 milyon; beraberlik için 500 bin Euro ödeyecek. İkinci tura çıkan takımlara ekstra 5,5; çeyrek finalistlere 6 milyon ve yarı finalistlerlere ise 7 milyon Euro daha ödenecek. Şampiyonlar Ligi'ni kazanan takımın kasasına 15, 2. olan takımın kasasına ise 10.5 milyon Euro girecek.

Süper Kupayı kazanan takım 4 milyon Euro, diğer finalist ise 3 milyon Euro alacak. Şampiyonlar Ligi'ni kazanacak takım grup maçlarının hepsini kazandığı takdirde toplamda en az 52 milyon Euro kazanabilecek. UEFA bu paralara ek olarak, 482,9 milyon Euro'luk pazarlama payı daha dağıtacak.

Haberin Devamı