Gazete Vatan Logo
Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi'nde akılda kalanlar!

Şampiyonlar Ligi'nde akılda kalanlar!

Sona eren UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunun ilk maçları, önemli istatistikleriyle gündem oluşturdu

Şampiyonlar Ligi'nde akılda kalanlar!

Ağların 34 kez sarsıldığı UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunun ilk maçları, organizasyon tarihinin en gollü ayağı oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu turda oynanan toplam 8 karşılaşmanın ardından birçok önemli istatistiğe imza atıldı.

Farklı skorların alındığı maçlarda takımlar 34 kez fileleri havalandırarak, turnuva tarihinin en gollü ayağının gerçekleşmesine vesile olurken, maç başına gol ortalaması ise 4,25 olarak kayıtlara geçti.

Barcelona 4-0 yenildi

Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı takımları arasında yer alan Barcelona, deplasmanda Paris Saint-Germain'e (PSG) 4-0 yenilerek üst tur şansını oldukça zora soktu.

Organizasyon tarihinde henüz, 4 ve üstü farkla geriye düştüğü eleme turu maçını çevirmeyi başaran hiçbir takım çıkmadı.

Şampiyonlar Ligi'nde Katalan temsilcisine daha önce Milan, Dinamo Kiev, Valencia, Chelsea ve Bayern Münih 4 gol atma başarısını göstermişti.

Konuk ettiği Napoli'yi 3-1'le geçen Real Madrid, organizasyon tarihinde grup aşamasını geçerek üst üste 20. kez eleme turu maçına çıkan tek takım oldu.

Haberin Devamı

Bayern Münih'in bileği bükülmüyor

Evinde Arsenal'i 5-1 yenen Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi'ndeki galibiyet serisini 16 maça çıkararak turnuva tarihinin rekorunu kırdı.

Son 16 turuna kaldığı son 5 turnuvadan elenen Arsenal ise organizasyonda ikinci kez kalesinde 5 golü yine Bayern Münih'ten gördü.

En gollü karşılaşma

Manchester City'nin konuk ettiği Monaco'yu 5-3 yendiği karşılaşma, Şampiyonlar Ligi tarihindeki ilk maçlar arasında en gollü mücadele olarak öne çıktı.

Monaco, Avrupa arenasında ilk kez bir maçta kalesinde 5 gol gördü. Manchester City ise CSKA Moskova'dan sonra Şampiyonlar Ligi'nde ikinci kez rakip ağlara 5 gol attı.

Sevilla'nın, konuk ettiği Leicester City'yi 2-1'le geçtiği maçta takımının tek golüne imza atan Jamie Hardy, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golünü kaydetti, aynı zamanda 2017 yılında ilk kez fileleri havalandırdı.