Gazete Vatan Logo
Futbol Real coştu, Atletico şoke oldu!

Real coştu, Atletico şoke oldu!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçlarda sürpriz sonuçlar ortaya çıktı.

Real coştu, Atletico şoke oldu!

İşte bu gece oynanan maçların sonuçları;

A GRUBU:

Olympiacos 3-2 Atletico Madrid

Olympiakos'a galibiyeti getiren golleri 13. dakikada Arthur Masuaku, 31. dakikada Ibrahim Afellay ve 73. dakikada Konstantinos Mitroglou kaydetti. Atletico Madrid'in golleri ise 38. dakikada Mario Mandzukic ve 86. dakikada Antoine Griezmann'dan geldi.
Ev sahibi Olympiakos'ta Barcelona'dan kiralanan Ibrahim Afellay, attığı golün dışında ilk golde de asist yaptı. Atletico Madrid'de maça 11'de başlayan milli oyuncumuz Arda Turan, 90 dakika sahada kaldı ama takımının mağlubiyetine engel olamadı.

Juventus 2-0 Malmö

İlk yarısı golsüz berabere sona eren maçta rakibi karşısında üstün futbol sergileyen Juventus, bir türlü aradığı golü bulamadı.
Ancak maçın 59. dakikasında sahneye çıkan Carlos Tevez, Juventus'u 1-0 öne geçirirken Şampiyonlar Ligi'ndeki 5 yıldır süren gol orucunu da sonlandırmış oldu. Arjantinli futbolcu 89. dakikada bir kez daha rakip fileleri sarsarken skoru da 2-0'a getirmeyi başardı.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Juventus gruptaki ilk maçından galibiyetle ayrılmayı başardı. Grubun diğer maçında Olympiakos sahasında Atletico Madrid'i 3-1 yendi.

Haberin Devamı

B GRUBU:

Liverpool 2-1 Ludogorets

Anfield Road'da oynanan maçta uzun süre sonra Şampiyonlar Ligi arenasında yeniden çıkmanın sevincini yaşayan Liverpool, taraftarı önünde ilk yarıyı golsüz beraberlikle tamamladı.
İkinci yarıda da gol için bastıran Liverpool'da kilidi yeni golcü Mario Balotelli açtı. İtalyan futbolcu 82. dakikada attığı golle skoru 1-0 yaparken son dakikada Daniel Abalo'nun golüne engel olamayınca Anfield'da derin bir sessizlik oldu.
Ancak maçın uzatma anlarında kazanılan penaltı sonrasında topun başına geçen kaptan Steven Gerrard, Liverpool'u 2-1'lik üstünlüğe taşırken Merseyside temsilcisi sahadan galip ayrılmayı başardı.

Real Madrid 5-1 Basel

Maçtaki gol perdesini 14. dakikada Marek Suchy yaparken Baselli oyuncunun kendi kalesine attığı golle Real Madrid 1-0 öne geçti.
Rakibi karşısında üstün futbol sergileyen Madrid, 30'da Gareth Bale, 31'de Cristiano Ronaldo ve 37'de James Rodriguez'in attığı gollerle bir anda durumu 4-0'a getirdi.
Mücadelenin 38. dakikasında Derlis Gonzalez'in attığı golle ilk yarı 4-1 Real Madrid'in üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda skor üstünlüğünü eline alan Real Madrid tempoyu düşürürken 79. dakikada Karim Benzema'nın golü sonucu belirledi; 5-1.

Haberin Devamı

C GRUBU:

Monaco 1-0 B. Leverkusen
Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmayı Monaco'ya galibiyeti getiren gol, 61. dakikada Joao Moutinho'dan geldi. Bu sonucun ardından Monaco grubuna iyi bir başlangıç yapmış oldu.
Öte yandan Leverkusen'de milli oyuncularımız Ömer Toprak ile Hakan Çalhanoğlu ilk 11'de mücadeleye başladı. Hakan 90 dakika sahada kalırken, Ömer ise 71. dakikada oyundan çıktı.

Benfica 0-2 Zenit

Zenit'in gollerini 5'te Hulk ve 22'de Witsel kaydetti. Hulk'un golü ayrıca bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde atılan ilk gol olarak kayıtlara geçti.
Öte yandan Benfica kalecisi maçın 18. dakikasında kırmızı kart görerek takım arkadaşlarını yalnız bıraktı.

Haberin Devamı

D GRUBU:

Borussia Dortmund 2-0 Arsenal

Borussia Dortmund'a galibiyeti getiren golleri 45. dakikada Ciro Immobile ve 48. dakikada Pierre Aubameyang kaydetti.
Arsenal'de maça 11'de başlayan Mesut Özil, 61. dakikada yerini Alex Oxlade-Chamberlain'e bıraktı. Borussia Dortmund'da sakat olan Nuri Şahin ve henüz hazır olmayan İlkay Gündoğan maç kadrosunda yer almadı.
Borussia Dortmund bu galibiyetle puanını 3 yaptı ve ilk hafat sonunda liderliğe ulaştı. Arsenal ise son sırada yer aldı.

Galatasaray 1-1 Anderlecht

İlk yarı 0-0 tamamlandı!
İkinci yarı 52. dakikada Anderlecht Dennis Praet'in golüyle 1-0 öne geçti. Sağ kanatta topla buluşan Steven Defour sol kanatta bulunan Dennis Praet'e uzun pasını atıyor. Ceza yayının sol tarafında topla buluşan Dennis Praet topu sağına alırken Selçuk İnan'dan sıyrılıyor ve sağ ayağı ile şutunu yerden şutunu çekiyor. Top önce sol direğe çarpıyor ve daha sonra malesef filelerle buluşuyor ve Dennis Praet takımı adına golü kaydeden isim oldu.
90 +2. dakikada Galatasaray Burak Yılmaz ile eşitliği yakaladı. Ceza sahası dışında sol tarafta topla buluşan Aurelien Chedjou rakibi Sacha Kljestan'tan sıyrıldıktan sonra son çizgiye iniyor ve pasını penaltı noktasının sol tarafında bulunan Burak Yılmaz'a çıkartıyor. Burak Yılmaz sol ayağı ile gelişine düzgün vurarak topu ağlara gönderiyor ve Galatasaray adına eşitliği getiren golü kaydetti.
Karşılaşma 1-1 tamamlandı.

Haberin Devamı