Gazete Vatan Logo
Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi'nde kimler turladı?

Şampiyonlar Ligi'nde kimler turladı?

Şampiyonlar Ligi'nde grup mücadeleleri tamamlandı. Kura çekimleri 12 Aralık Pazartesi günü İsviçre'nin Nyon kentinde çekilecek.

Şampiyonlar Ligi'nde kimler turladı?

Kura çekiminin ardından 2. turun ilk maçları 14/15 Şubat ve 21/22 Şubat'ta oynanacak. Rövanş maçları ise 7/8 Mart ve 14/15 Mart tarihlerinde yapılacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 8 gruptan toplam 16 takım üst tura yükseldi. Şampiyonlar Ligi 2. tur eşleşmeleri Pazartesi günü belli olacak. Kura çekimi saat 14.00'da yapılacak.

GRUPLARDA SON DURUM

Şampiyonlar Ligi'nde A Gurubu'nda 14 puan toplayan Arsenal ve 12 puana sahip Paris-Saint Germain üst tura yükselmeyi başardı.

KIEV'DE BİTEN UMUTLAR

Beşiktaş'ın yer aldığı ve umutlarını son maça kadar taşıdığı grupta Dinamo Kiev'e mağlup olması sebebiyle Napoli(11) ve Benfica(8) ekipleri kura çekimine katılacak.

ARDA'LI BARÇA, CİTY İLE EL ELE

Arda Turan'ın formasını giydiği Barcelona 15 puan ile C grubundan lider olarak çıktı. Manchester City ise 9 puanla grubu 2. sırada bitirdi.

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda ise Atletico Madrid 15 puan, Bayern Münih 12 puan toplayarak üst tura adını yazdıran diğer ekipler oldu.

HAKAN VE ÖMER ÜST TURDA

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi elemelerinde elendiği Monaco ise E grubunu 11 puanla lider olarak tamamladı. Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'ın forma giydiği Bayer Leverkusen ise gurubu 1. sırada bitirmeyi başardı.

Haberin Devamı

DORTMUND SON NEFESTE

Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda ise favoriler Real Madrid ile Borussia Dortmund adını üst tura yazdırmayı başardı. Grubun son maçında Madrid'te oynanan karşılaşmada 2-0 geriye düşen Borussia Dortmund, 61. dakikada Aubameyang ve 88. dakikada Marco Reus'un golleriyle puanını 14 yaptı ve grubu lider bitirdi. Real Madrid ise 12 puanda kalarak 2. sırada kaldı.

LEICESTER RÜYASI SÜRÜYOR

Premier Ligi'nin son şampiyonu Leicester City ise grubunu 13 puanla lider olarak bitirdi. Porto ise son maçta lideri mağlup ederek 11 puanla gruptan çıkmayı başardı.

Son haftaya kadar büyük bir çekişmenin yer aldığı H grubunda ise Juventus lider olarak çıktı. Sevilla ise son maçta Fransa'da Lyon'a mağlup olmadı ve üst tura adını yazdıran diğer ekip oldu.

İŞTE KURA ÇEKİMİNE SERİ BAŞI KATILACAKLAR

Arsenal

Napoli

Barcelona

Haberin Devamı

Atletico Madrid

Monaco

Borussia Dortmund

Leicester City

Juventus

GRUPLARI 2. BİTİRENLER

Paris Saint-Germain

Benfica

Manchester City

Bayern Münih

Bayer Leverkusen

Real Madrid

Porto

Sevilla