Gazete Vatan Logo
Futbol Şampiyonluk Kupası Carlos'tan

Şampiyonluk Kupası Carlos'tan

Ünlü futbol yıldızı Roberto Carlos, Seferihisar Uluslararası Çocuk Futbol Tunuvası’na katıldı

Şampiyonluk Kupası Carlos'tan

Seferihisar’da yaklaşık bir haftadır devam eden 11-13 yaş arası Uluslararası Çocuk Futbol Turnuvası’nın plaj futbolu etabı 28 Mayıs Perşembe günü oynanan maçlarla tamamlandı. Diyarbakır Sur ve Almanya Hamm belediyeleri arasında oynanan final karşılaşmasını 5-0 kazanan Sur Belediyesi turnuvada plaj futbol etabının şampiyonu oldu. Şampiyon kupasını Brezilya'nın efsane sol beki, Real Madrid ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu, bugün Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü olan Roberto Carlos’un ellerinden aldı.

Turnuvada üçüncülük maçı, ardından Seferihisar ve Halfeti Kız Futbol takımları maçını ve final karşılaşmasını izleyen Roberto Carlos turnuvanın organizasyonunu çok başarılı bulduğunu söyledi. Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik ve Belediye Başkanı Tunç Soyer’le birlikte maçları izleyen Carlos, çocukların mücadelesini heyecanla izledi ve şunları söyledi: Çok güzel bir organizasyon. Bu yaşlarda çocukların bir arada olması çok güzel. Plaj futbolu için de güzel bir başlangıç yapılmış. Önemli olan ülkeler arasındaki saygı. Küçük yaştan itibaren bu saygıyı kazanıyorlar. Umarım önümüzdeki senelerde daha çok katılan ülkeler olur, daha geniş bir turnuva yapılabilir” dedi.

Haberin Devamı

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; Brezilyalı efsane futbolcuyu ağırlamaktan çok mutlu olduklarını belirterek; “Carlos’u bugün gördük ki her şeyden önce iyi bir insan. Çocukların futbol oynadığını ve değişik coğrafyalardan geldiğini duyunca, o yoğunluğu arasında bir gününü burada geçirmeyi kabul etti. Onun burada olması çocuklar için hayatları boyunca unutamayacakları bir anı oldu. Verdiği barış mesajları da onu örnek alan birçok gence hayatları boyunca model olacak. Sosyal medya üzerinden paylaştığı mesaj, kısa sürede organizasyonu tüm dünyaya duyurdu. Ayrıca en değerlisi önümüzdeki yıllarda bu turnuvaya destek vermek istediğini söylemesi oldu. Ben tüm Seferihisarlılar ve katılımcı ekiplerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Seferihisar’ın güzelliklerini de keşfeden Carlos’u tekrar misafir etmek bizim için büyük bir onur olacak. Turnuvada Diyarbakırlısı, Çanakkalelisi, Şanlıurfalısı, Almanı, Kıbrıslısı tüm çocuklar hem rekabet ediyor hem hep birlikte eğleniyor. Her şeyden önemlisi farklılıklara saygı göstermeyi öğreniyor, Küçük bir futbol turnuvası, bir gençlik konseri, sporun, sanatın dilinin, ırkının, renginin olmadığını gösteriyor. Kimse kimseyi ötekileştirmiyor. Barış böyle güçleniyor. Umuyorum ki çocukların bu barışı büyüklere de örnek olur” dedi.

Haberin Devamı

Seferihisar Uluslararası Çocuk Futbol Turnuvası plaj etabı halı saha karşılaşmalarıyla devam edecek. Turnuva 31 Mayıs Pazar günü Saat 16.00’da Akarca Spor Plajı’nda yapılacak final partisiyle sona erecek.