Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Samsun'da golf takımı belli oldu

Samsun'da golf takımı belli oldu

Samsun'da düzenlenecek 23. Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları'nda (2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları) golfte Türkiye'yi temsil edecek 6 milli sporcu belli oldu.

Samsun'da golf takımı belli oldu

Dünyanın üçüncü büyük spor organizasyonu olan 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları, 18-30 Temmuz tarihlerinde Samsun'da gerçekleştirilecek. Samsun'daki olimpiyatlara, 93 yıllık tarihinde ilk kez golf branşı da eklendi.

Ocak ayında golf sporu ile tanışan 32 sporcu arasından belirlenen Mehmet Yavuz, Muhammet Demir, Erdem Kulanoğlu, Gülistan Öztunç, İlknur Çavdar ve Hava Yavuz, olimpiyatlarda ay-yıldızlı formayı giyecek.

Samsun Golf Kulübünün deniz doldurularak yapılan golf sahasında olimpiyatlara hazırlanan milli sporcular, ilk kez katılacakları oyunlarda madalya hedefliyor.

İşitme Engelliler Golf Milli Takımı Başantrenörü Hamza Sayın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa sürede sporcularla çok iyi yol katettiklerini söyledi.

Sporcuların beklentilerin üzerine çıktığını dile getiren Sayın, "Golf, diğer sporlara nazaran zor bir spor. Bu zorluğa rağmen oyuncularımızın aldığı mesafe bizi gururlandırdı. 3 kadın, 3 erkek 6 sporcumuz, oyunlarda milli takımımızı temsil edecek." dedi.

Oyunlarda iyi bir netice hedeflediklerini aktaran Sayın, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Madalyadan ziyade sporcularımızın bizi iyi şekilde temsil etmesi daha çok önem taşıyor. Çünkü oyuncularımız 6 aylık çalışma sonucunda milli takıma seçildi. Beklentimiz çok fazla değil ama ev sahibi avantajını kullanmak istiyoruz. Saha ile ilgili ne kadar ayrıntıya inersek bu bizim için avantaj olacaktır. Bu avantajın farkındayız ve çalışmamızı bu yönde geliştireceğiz. Umut ediyorum arzu ettiğimizi elde ederiz."