Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig Samsunspor büyük avantaj yakaladı

Samsunspor büyük avantaj yakaladı

PTT 1. Lig Play Off yarı final ilk maçında Samsunspor, evinde Alanyaspor'u konuk etti.

Samsunspor büyük avantaj yakaladı

PTT 1. Lig Play Off yarı final ilk maçında #Samsunspor, evinde #Alanyaspor'u 5-1 mağlup etti.

Maça etkili başlayan Samsunspor 24. dakikada 1-0 öne geçti. Sol kanattan kollanılan köşe vuruşunda Hasan Kılıç, cezayayı üzerine gelen topa gelişine vurdu; defanstan dönen top tekrar bu oyuncunun önünde kaldı. 23 yaşındaki oyuncunun tekrar vuruşunda yerden seken top kaleci Haydar'ı da yanıltarak ağlara gitti ve Samsunspor, rakibi karşısında 1-0'lık üstünlüğü ele geçirdi.

Samsunspor 34. dakikada skoru 2-0 yaptı. Ofoedu, son adam Özgür'ün büyük hatasında bir anda cezasahası içinde topla buluştu. Kaleci Haydar'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda önce Alanyasporlu file bekçisini geçti, ardından topu boş ağlara gönderdi ve takımını iki farklı üstünlüğe taşıdı.

Samsunspor 43'te farkı 3'e çıkardı. Hasan, sağ kanattan çalımlarla topu köşe bayrağı yakınına taşıyıp altıpas ön çizgisi ile penaltı noktası arasına ortaladı, M'Billa güzel bir kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu ve Samsunspor'u 3-0 öne geçirdi; ilk yarı da 3-0 Karadeniz ekibinin üstünlüğüyle sona erdi.

Haberin Devamı

66'ıncı dakikada Ofoedu, müthiş bir gole imza attı. Soldan üç oyuncuyu geçip cezasahasına giren Nijeryalı oyuncu, sert ve düzgün vurdu, kaleci top Haydar'ın bakışları arasında ağlarla buluştu ve Samsunspor 4-0 öne geçti.

71'de Timuçin, Albimo Alanyospor'un tek sayısını kaydetti. Cezasahası sol ön çizgisine yakın bölgeden kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Timuçin, şık bir vuruşla topu kaleye gönderdi. Kalecinin solundan direğe de çarpan top ağlarla buluştu ve aradaki fark 3'e indi.

78'de Albimo Alanyaspor defansının büyük hatasında M'Billa cezasahasına girdi, sert vuruşunda top ağlarla buluştu ve Samsunspor 5-1 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Samsunspor, Albimo Alanyaspor'u 5-1 yenerek final yolunda dev bir adım attı.

Finale çıkacak diğer takım Antalyaspor-Adana Demirspor eşleşmesinde belli olacak. 5 Haziran Cuma günü Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda, oynanacak final maçını kazanan ekip, Spor Toto Süper Lig'e yükselen üçüncü ve son takım olacak

Haberin Devamı