Gazete Vatan Logo
Futbol Şanlı Viyana kuşatması

Şanlı Viyana kuşatması

A Milliler, Hırvat zaferini yaşadığı Ernst Happel’de Avusturya’yı fethetti

SON Avrupa Futbol Şampiyonası’nda iki maçımız mucize kapsamında değerlendirilmişti. Biri Hırvatistan maçıydı ve Viyana’da oynanmıştı. Aynı statta Avusturya ile hazırlık maçı oynamamız anlamlıydı. Ama daha da önemlisi diğer mucizede 2-0’dan 3-2 yendiğimiz Çekler’in hocası Brückner artık Avusturya’nın başındaydı.

SAKATLAR ordusu milli takım unvanını bırakmak niyetinde değildik. Genç Eren, savunmada yer alıyordu. Ama Avusturya’da da çaylaklar vardı. Bu bakımdan eşitlik vardı. Geriden gelmenin kralı olduğumuzu kanıtladığımız ülkede maça kötü başladık. 6. dakikada Ivanschitz’in kornerinde Stranzl, Karayipler’de tatildeymiş rahatlığında kafayı vurdu. Volkan iyi bir refleksle golü önledi. Biz bir türlü istediğimiz düzeni oturtamayınca Avusturya sınırlı gücüyle üzerimize gelmeye başladı. 28’de sağdan Leitgeb ortaladı. Ters tarafta Hölzl düşüne taşına ve markaj altında olmadan kafayla Volkan’ın üzerinden aşırttı: 1-0.

BİZ illa yedikten sonra açılacağız ya takım birdenbire silkindi. 38’de Aurelio topla ileri çıktı. Fenerbahçe’de Deivid’in gelişiyle gözden düşen Kazım’la verkaça girdi. Sağ çaprazdan sert vurdu: 1-1. İspanya gol verimine katkıda bulunmuştu belli ki.

41’DE Sabri soldan serbest atış kullandı. Uzak direkte Gökhan Zan, kule gibi yükselip içeri doldurdu. Tuncay durdurmadan kaleye yolladı: 1-2. 44’te Aurelio’nun nazar boncuğu hatasında Hölzl, ceza alanına girerken vurdu. Ama Volkan başarılıydı. İkinci yarı da golle başladı. 47’de Sabri getirdi. Ortası savunmadan sekti. Halil, Tuncay’ın önüne bıraktı. O da ikramı boş çevirmedi: 1-3. 53’te Hölzl’ın sağdan nefis vuruşu Volkan’ı avladı: 2-3.



ÇOK EĞLENCELİYDİ

SONRASINDA çılgın 3 dakika geldi. 60. dakikada Kazım’ın soldan orta mı şut mu belli olmayan vuruşu bakışlar arasında üst direkten geri geldi. 62’de Tuncay’ın sesten hızlı şutu üst direği salladı. Dönen topu Hakan aldı. Onun şutu savunmadan Tuncay’ın önüne düştü. Günün renkli ismi akıllı bir vuruşla ağları buldu: 2-4.

GOLLÜ, eğlenceli bir maçtı. Deplasmanda bu kadar çok gol atmanın keyfi bir başka. Ama bu skorla Dünya Kupası’na gitmedik. Bunu bilmemiz ve havalanmamamız gerekir. Genç Eren de hiç sırıtmadan sahada mücadelesini yaptı. Skor yanında bu da harika.

Haberin Devamı